Publicat el 05/08/2015

La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública de Mataró – Maresme veu amb preocupació el possible trasllat dels serveis de convalescència i altres de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, decidit per la direcció del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) per principis del mes de setembre d’enguany.
El motiu que els preocupa és la possible pèrdua de qualitat assistencial d’aquest servei, ja que es té coneixement de la ubicació real i física on aniran a parar el servei i els seus pacients.
Des de la Coordinadora creuen  que les instal·lacions actualment tancades de l’Hospital de Mataró son necessàries, ara ja, per atendre les intervencions quirúrgiques previstes amb l’obertura dels quiròfans de tarda. També creuen que aquest trasllat decidit per la direcció de l’Hospital, pot comportar, com ja passa ara, l’ increment de la derivació de pacients a centres privats o concertats de la resta de la demarcació provincial de Barcelona, a la qual cosa, sempre s’hi han oposat. També veuen poc clara la perspectiva de l’hospitalització domiciliària de pacients del ¨Sociosanitari que es preveu,tan per la qualitat assistencial al pacient com per la càrrega que aquest servei suposarà sobre les espatlles dels respectius familiars.
Des de la Coordinadora creuen que és precipitat executar qualsevol tipus de trasllat sense haver observat les necessitats actuals i futures de l’Hospital de Mataró en el seu màxim rendiment assistencial i, alhora, tenir present la situació d’inseguretat i neguit que aquest trasllat pot provocar en els seus treballadors.
Per tot això, la Coordinadora demana  una Moratòria del trasllat del Servei Sociosanitari de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena fins que aquests dubtes quedin aclarits.

Deixa un comentari