La Cooperativa promoguda per CCOO de Catalunya, habitatge entorn, inicia les obres de 60 pisos amb protecció oficial a Tiana | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/07/2011

Demà dijous, 14 de juliol, a les 18.00 h, tindrà lloc l’acte protocol·lari de col·locació de la primera pedra dels 60 habitatges amb protecció oficial de règim general que la cooperativa promoguda per CCOO de Catalunya, Habitatge Entorn, construirà a Tiana (Maresme).


L’acte comptarà amb la presència d’Esther Pujol, alcaldessa de la localitat; Jordi Llorens, director de Finances i Serveis de CCOO de Catalunya; Ovidi Huertas, secretari general de CCOO del Vallès Oriental – Maresme, i Jordi Giménez, president d’Habitatge Entorn.


Aquesta serà la primera promoció de la cooperativa al municipi de Tiana, i es situa a l’avinguda Creu de Terme, 28-30 i als carrers Josep Roselló, 5 i Santiago Rusiñol, 31.


Els habitatges, que han estat acollits a Protecció Oficial, tenen de 2 a 3 dormitoris, i una superfície mitjana de 82’71 m2 útils. Com és habitual a les promocions d’Habitatge Entorn, els habitatges tenen inclòs en el preu final una plaça d’aparcament i un traster. A la Cooperativa el preu final és el cost real de la promoció, per això, el preu mitjà previst dels habitatges és de 159.134 euros, 39.785 euros menys que el preu del mòdul oficial vigent.


Els 60 habitatges que ara es comencen a construir, han estat compromesos en un 73,33% a persones d’entre 20 a 35 anys. Els socis aporten mensualment la quantitat de 800 euros, i hauran de pagar fins al lliurament de claus una quantitat aproximada de 39.000 €. Un crèdit hipotecari protegit, al qual es subrogaran, permetrà als nous propietaris acabar de pagar els seus pisos.


El projecte ha estat redactat pels arquitectes Ricard Mercadé Rogel i Aurora Fernàndez Grané, que també es faran càrrec de la direcció facultativa, sent l’arquitecte tècnic Ramon Garriga Rufach. L’empresa constructora és Agrupación Guinovart Obras y Servicios Hispania, SA, de Barcelona.


Habitatge Entorn ha lliurat, des de 1993 fins ara, les claus de 6.357 habitatges distribuïts per diverses poblacions catalanes, té en construcció 230 habitatges, alhora que té en fase de promoció 455 habitatges més. A la comarca del Maresme, la cooperativa ha lliurat 36 habitatges amb protecció oficial a Canet de Mar, i té actualment en construcció els 60 que demà s’inicien.

Deixa un comentari