Publicat el 15/05/2024

La maquinària ja està en marxa per a la construcció del nou viaducte ferroviari sobre el canal del Gorg, l’obra ha començat amb diverses fases preparatòries

 

 

Per a la construcció d’aquest nou viaducte ja s’han realitzat tasques de topografia de detall, s’ha delimitat la zona d’obres i s’ha examinat l’estat del terreny on s’alçarà la infraestructura, a més de preparar l’espai per a les oficines i vestidors dels treballadors.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha subratllat la importància d’aquest projecte, assenyalant que “representa una transformació significativa per a la ciutat. A més de millorar l’aspecte urbanístic, el viaducte jugarà un paper clau en la connexió entre els barris del nord i la costa, creant nous espais de centralitat al voltant del canal. Ara, les obres del canal ja són una realitat imparable que transformarà el barri del Gorg i la imatge de la ciutat de Badalona, que serà la ciutat més atractiva de l’àrea metropolitana”, ha afirmat.

Les obres també inclouen la construcció d’una nova rotonda i un pas inferior per a vianants i vehicles d’emergència. Tot això es realitzarà sense interrompre el servei ferroviari, ja que es posaran en marxa desviaments provisionals per garantir la continuïtat del trànsit de trens durant la construcció.

El viaducte sobre el canal del Gorg, tindrà una longitud de 180 metres i constarà de 5 obertures, s’ubicarà entre els carrers de Ponent i de Tortosa, permetent el pas del tren sobre el canal, un important curs d’aigua navegable de 325 metres de llarg, que connecta amb el port.

Amb un pressupost de 15,4 milions d’euros, aquesta obra és fruit d’un conveni en què Marina Badalona n’aporta 10,5 M€ i  l’Ajuntament de Badalonat 4,9 M€. Aquest conveni també incorpora la inversió per part d’ADIF de 3,3 M€ en millores en la infraestructura ferroviària entre Sant Adrià del Besòs i Badalona.

 

Redacció

 

Deixa un comentari