Publicat el 25/11/2016

La trobada l´han inaugurada la consellera de Presidència, Neus Munté; l´alcalde de Mataró, David Bote; la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén; i el president de Gentic, Albert Cortada.

La consellera Munté ha destacat “l´oportunitat” que representen les TIC. Per aprofitar-les, ha dit, “Catalunya té els actius necessaris”, i ha citat les empreses de Gentic i el TecnoCampus com alguns d´aquests actius. L´alcalde, David Bote, ha apuntat que “les tecnologies ens han de servir per donar oportunitats i superar les desigualtats”, mentre que Dolors Guillén, presidenta del TecnoCampus, ha remarcat que “la cooperació i el networking” són essencials en el món empresarial. El president de Gentic, Albert Cortada, ha apuntat que la trobada celebrada avui tindrà continuïtat el mes de juny del 2017.

En el debat sobre territori i TIC, hi han participat Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital; Xavier Fonollosa, president Localret; Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis; Pere Martinez, president de Sinergia; i Jordi Marin, director general de Microsoft a Catalunya. S´hi ha posat de manifest l´àmplia disponibilitat en infraestructures en el territori, però també algunes mancances en l´àmbit formatiu, com la manca d´enginyers i els pocs alumnes matriculats en graus de l´àmbit de les TIC.

Al voltant de 300 empreses, representants d´empreses del sector TIC català, han participat en la primera edició del GenticDay, una iniciativa conjunta de l´associació d´empreses Gentic i el TecnoCampus.

Premis Gentic
Durant la trobada, s´ha celebrat una fira d´empreses del Foyer, i s´han lliurat premis a les següents entitats per diferents accions de millora i innovació en l´àmbit tecnològic: Gremi de Majoristes del Mercat Central del Peix de Mercabarna (“Entitat TIC”), Ajuntament de Matadepera (“Administració TIC”), iDISC (“Empresa TIC”), Arxiu Comarcal del Maresme (“Cultura TIC”), Maria Garcia (“Dona TIC”) i Aigües de Mataró (“Medi ambient TIC”).

L´alcalde en la seva intervenció a la primera edició del GenticDay. Foto: A. Canalejo

Deixa un comentari