Publicat el 12/04/2015

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el passat divendres va anunciar el finançament de 23 places en diferents serveis a la ciutat de Mataró. La consellera ho va explicar durant la visita que va realitzar al Centre de Prevenció i Formació, un dels serveis on es posaran en marxa gran part d’aquestes places.
Munté va declarar que finançaran 20 places del nou servei prelaboral “Tast d’oficis”. “Amb aquestes noves places s’atendran les demandes de l’entitat i permetran posar en marxa un nou servei que millorarà l’excel·lent atenció que el Centre de Prevenció i Formació ja ofereix als seus usuaris”, va dir la consellera.
El servei prelaboral “Tast d’oficis” ajudarà a millorar l’ocupabilitat i la intermediació laboral que el Centre de Formació i Prevenció posa a l’abast d’aquelles persones que pateixen un trastorn mental greu. El servei, que estarà vinculat als serveis de la xarxa de salut mental del territori, afavorirà l’adquisició i manteniment d’hàbits i competències laborals de les persones usuàries i fomentarà la seva autonomia personal i la participació comunitària.
Entre altres, el servei inclou l’aprenentatge d’oficis a través de tallers d’horticultura ecològica, fusteria, soldadura, neteja industrial i neteja d’espais naturals. També es realitzarà una taller d’entrenament informàtic i un taller cognitiu, així com diversos mòduls formatius en riscos laborals, tècniques de recerca feina, entre altres, i tutories de seguiment.
D’altra banda, Neus Munté va confirmar el finançament de tres noves places de llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual a la Fundació Privada El Maresme.
Durant la seva estada a Mataró, la consellera de Benestar Social i Família, també va visitar la residència i centre de dia per a persones grans de la Fundació Mare Nostra.

Deixa un comentari