Publicat el 27/02/2020

L’Ajuntament del Masnou ha iniciat un procés de pressupostos participatius en què els ciutadans i ciutadanes del municipi poden determinar el destí de 500.000 € del pressupost municipal

El consistori masnoví ha rebut un total de 375 propostes, presentades per ciutadans i ciutadanes, que aspiren a ser finançades amb els diners reservats per als pressupostos participatius. Es tracta de mig milió d’euros dels pressupostos municipals dels anys 2020 i 2021 (250.000 euros de cada exercici). De les 375 propostes realitzades, 322 s’han presentat en línia, a través del web www.participa.elmasnou.cat. Les 53 restants s’han introduït mitjançant butlletes de paper dipositades a les urnes situades a la Biblioteca Joan Coromines, el Complex Esportiu Municipal, Ca n’Humet, l’Oficina d’Atenció Ciutadana i l’Equipament de Proximitat Els Vienesos.

Les propostes van recollir-se durant la primera fase d’aquest procés participatiu, compresa entre el 3 i el 23 de febrer, i hi podien presentar idees totes les persones que viuen, treballen o tenen algun vincle amb el municipi.

Ara s’inicia la 2a fase, de validació. El personal tècnic de l’Ajuntament haurà d’analitzar totes les propostes presentades, per tal de comprovar quines s’ajusten als requisits establerts al procés que són les que passaran a la següent fase. Un cop finalitzada l’anàlisi tècnica, es publicaran totes les propostes, incloses les descartades, especificant els motius d’exclusió.

És previst que  la fase de validació tècnica s’estengui entre els mesos de març i abril. Per tant, s’espera convocar una jornada participativa durant el mes de maig per prioritzar les propostes que passaran a la fase de la votació final, que es convocarà, previsiblement, el mes de setembre. Totes les persones que tinguin més de 16 anys i que estiguin empadronades al Masnou podran votar en línia o presencialment.

Deixa un comentari