Publicat el 30/10/2019

La iniciativa, impulsada per la ONG Pallapupas en col·laboració amb Condis, té com a objectiu recaptar fons per a que els pallassos d’hospital segueixin portant somriures als infants ingressats en hospitals catalans

Els propers 8 i 9 de novembre, a més de 500 Condis de Catalunya, es podran comprar bosses de cebes solidàries a un preu simbòlic de 1,5€. La recaptació es destinarà íntegrament a Pallapupas
Pelar una ceba no haurà sigut mai tan agraït! I és que ja s’ha presentat al Recinte Modernista de Sant Pau la primera edició de “La ceba que fa riure”, una nova iniciativa de la ONG Pallapupas, que compta amb el suport de Condis Supermercats. L’objectiu de la campanya solidària es recaptar fons per seguir portant somriures als nens i nenes ingressats i convertir els hospitals en espais més amables i plens de vida.

L’acte, presentat per l’actriu i escriptora Agnès Busquets, ha comptat amb la presència de la fundadora de Pallapupas, Angie Rosales, el Dr. Juan José Lázaro, cap del servei d’anestesiologia infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu i Xavier Pérez, director de màrqueting i comunicació de Condis Supermercats. El forner Daniel Jordà i Jorge Saludable, coach nutricional i guanyador de l’última edició Bake Off España, han preparat unes originals creacions per degustar. Durant la presentació, Xavier Pérez, director de màrqueting de Condis, ha explicat que “es tracta de la primera campanya en la que col·laborem amb Pallapupas, en un projecte que ens fa especial il·lusió. Ens sentim més interpel·lats que mai perquè els beneficiaris són nens i nenes que, malgrat la seva curta edat, s’han d’enfrontar amb valentia a experiències molt dures”.

Cada 6 minuts ingressa un infant a un hospital de Catalunya. Durant el període que passen als centres entre bates blanques, proves i medicaments, sentiments com la por, el dolor i l’angoixa els marquen per sempre. Els Pallapupas ajuden als nens i a les seves famílies a transformar aquesta experiència traumàtica en una experiència més positiva, a través de l’humor i del teatre.
“Quan els Pallapupas et visiten mentre estàs ingressat, aconsegueixen transformar l’espai de manera que oblides que estàs en un hospital, que t’estan fent quimioteràpia i, fins i tot, que sents dolor”, explica Fabricio, un noi de 17 anys que ha sigut beneficiari del servei. I ha volgut fer una crida a la col·laboració ciutadana perquè “moltes vegades pensem que aquestes accions són alienes a nosaltres, però realment tots ho podem necessitar en algun moment.
No només atenen nens, els Pallapupas també treuen somriures als pares.  Treure l’estrès en aquestes situacions és fonamental i aquests pallassos professionals ens ajuden amb la tasca.
Pallapupas dona servei a 11 hospitals de Catalunya mitjançant la tasca de 25 pallassos d’hospital professionals. Actualment, són 170.000 els beneficiaris arreu del territori català.

 

 

 

Deixa un comentari