Publicat el 27/12/2015

Enguany la cavalcada començarà a les 18 h, enlloc de les 17.30 h com és habitual, hi ho farà des de la plaça de Puerto Rico.

L’equip artístic de la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient, dirigit per Antoni Blanch i amb la col·laboració de Carme Buscà i Marta Domingo, entén la Cavalcada com un conte de somnis per a petits i grans a la nit més màgica de l’any i es concep com un gran espectacle de carrer on es barreja la màgia, els somnis, la il·lusió, la llum i el color. La Cavalcada està composada per 5 grans blocs: l’obertura; el seguici del Rei Blanc; el seguici del Rei Ros; el seguici del Rei Negre i el tancament. Alguns personatges del Club Súper 3 s’intercalaran pel mig de la comitiva de la Cavalcada.

Enguany hi haurà millores tant a l’encapçalament com en l’espectacle final. L’obertura anirà a càrrec d’una comparsa formada per alumnes de l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró que manipularan unes titelles gegants, després d’un taller que els alumnes van fer amb la companyia vallesana Artistras.
A la rua també hi participaran xarangues diverses i diferents grups de percussió de la ciutat i del Maresme.

Aquesta serà la tercera ocasió en la qual els Reis d’Orient, un cop hagin fet el discurs al balcó de l’Ajuntament, baixaran en comitiva cap a la plaça de Santa Anna per explicar als infants el conte de Reis “Carta als Reis”, escrit per l’escriptora mataronina Bel Olid. D’aquesta manera els més petits de la ciutat tornaran a tenir els Reis ben a prop.

Recorregut:  serà el mateix de l’any passat amb sortida des de la plaça de Puerto Rico. Continuarà per la ronda d’Alfons X El Savi, plaça d’Espanya, Camí de la Geganta, plaça de Granollers, ronda de Leopoldo O’Donnell, plaça de Manuel Serra i Xifra, Camí del Mig, ronda de Francesc Macià, plaça de Francisco Tomás y Valiente, plaça d’Alexander Fleming, Camí Ral, La Rambla, plaça de Santa Anna i La Riera fins l’Ajuntament.

Afectacions de trànsit
Tant els preparatius per a la retransmissió com la mateixa Cavalcada provocaran afectacions importants al trànsit. El detall de les mateixes es podrà consultar a l’apartat Avisos del web municipal i està previst informar els veïns, mitjançant cartells, de les afectacions més significatives:
– Des de les 8 h del dia 4 de gener a les 21 h del dia 5 s’ocuparà parcialment el carril interior de la plaça d’Espanya en sentit Barcelona per ubicar-hi un dispositiu de filmació.
– La Muralla de Sant Llorenç quedarà tallada al trànsit de les 8 h del dia 4 a les 2 h del dia 6 de gener també per instal·lar-hi els equips tècnics de TV3.
– El trànsit a La Riera es tallarà el dia 4 de les 8 h a les 23 h a l’alçada de l’Ajuntament i s’habilitarà un itinerari alternatiu.
– El dia 5 es faran talls de circulació progressius en els carrers afectats pel recorregut de la Cavalcada segons vagi avançant la mateixa. A partir de les 17 h també es tallarà la circulació al carrer de la Coma i la Muralla dels Genovesos, el carrer de Sant Josep, la Muralla del Tigre i La Riera. Hi haurà afectacions al servei de Mataró Bus, autobusos interurbans, taxis, aparcaments públics i a l’aparcament en superfície segons avanci la Cavalcada.

Normes de seguretat
Per motius de seguretat, els nens no podran pujar a les carrosses reials durant tot el recorregut, recordem les normes de seguretat per gaudir al màxim de l´acte:
. Evitar recollir caramels a la zona de pas de les carrosses.
. Vetlleu i controleu els nens perquè no s’aproximin a les rodes dels vehicles.
. Els infants no podran pujar a les carrosses dels Reis.
. Queda prohibit transitar entre els vehicles i les carrosses de tota la Cavalcada.
. És convenient fixar un punt de trobada amb els nens perquè pugui ser útil en cas de pèrdua. En aquest cas, cal avisar la Policia Local o la Creu Roja.

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari