Publicat el 20/12/2016

Ses Majestats els Reis d´Orient arriben a Mataró amb la tradicional Cavalcada pels carrers de la ciutat, el dia 5 de gener. Enguany la Cavalcada constarà de 29 comparses i 20 carrosses.
La Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient és un dels actes més multitudinaris que es produeixen a la ciutat, amb una participació ciutadana que s’estima sobre els 60.000 assistents.
La festa compta amb la col·laboració d’un gran nombre de persones i entitats que participen en algun moment del procés amb més de 800 implicats.

L’obertura anirà a càrrec d’una comparsa formada per alumnes de l’Aula de Teatre de Mataró que manipularan uns titelles gegants, després d’un taller que els alumnes van fer amb la companyia vallesana Artistras.

El recorregut
La Cavalcada sortirà a les 17.30 h de la plaça de Puerto Rico, i continuarà per la ronda d’Alfons X el Savi, la plaça d’Espanya, el Camí de la Geganta, la plaça de Granollers, la ronda de Leopoldo O’Donnell, la plaça de Manuel Serra i Xifra, el Camí del Mig, el carrer de Miquel Biada, la ronda Francesc Macià, el Camí Ral, la Rambla, la plaça de Santa Anna i la Riera fins a l’Ajuntament.

Aquesta serà la quarta ocasió en la qual els Reis d’Orient, un cop hagin fet el discurs al balcó de l’Ajuntament, baixaran cap a la plaça de Santa Anna per explicar als infants el conte de Reis, de l’escriptora afincada a Mataró Maria Escalas.

Una vegada més, els 1.500 kg de caramels que es donaran al llarg de la rua seran sense gluten i per tant aptes per als celíacs.

Afectacions de trànsit
El dia 5 de gener es faran talls de circulació progressius en els carrers afectats pel recorregut de la Cavalcada segons vagi avançant la mateixa. A partir de les 17 h, també es tallarà la circulació al carrer de la Coma i la Muralla dels Genovesos, el carrer de Sant Josep, la Muralla del Tigre i La Riera. Hi haurà afectacions al servei de Mataró Bus, autobusos interurbans, taxis, aparcaments públics i a l’aparcament en superfície segons avanci la Cavalcada.

Normes de seguretat
Per motius de seguretat, els nens i nenes no podran pujar a les carrosses reials durant tot el recorregut. Aquestes són les normes de seguretat per gaudir al màxim de l´acte:

· Evitar recollir caramels a la zona de pas de les carrosses.
· Controlar els nens i nenes perquè no s´acostin a les rodes dels vehicles
· Els infants no podran pujar a les carrosses dels Reis.
· Queda prohibit transitar entre els vehicles i les carrosses de tota la Cavalcada.
· És convenient fixar un punt de trobada amb els infants perquè pugui ser útil en cas de pèrdua. En aquest cas, cal avisar la Policia Local o la Creu Roja.

Deixa un comentari