Publicat el 28/05/2020

 “La Clika”, és un projecte impulsat per Les Cases de la Música que pretén apropar les arts escèniques a les escoles i treballar valors universals com la solidaritat, la comunitat o la diversitat

S’espera que més d’un miler de famílies de tota Catalunya participin de l’streaming de la cantata el dijous 11 de juny pel canal de Youtube de La Clika (https://www.youtube.com/channel/UCok5xbhAodqYHvIxRcwOMvg? view_as=subscri er) a partir de les 18.00h.

A causa de les mesures de confinament causades per la propagació de la Covid-19, molts esdeveniments escolars d’aquest any s’han vist suspesos. Aquest ha estat el cas de La Cantata de La Clika, la mostra de final de curs on aquest any participaven 82 escoles de 13 poblacions diferents de tota Catalunya i que, seguint el pla escolar previst, havia de tenir lloc a mitjans del mes de maig.
No obstant això, aquest any La Clika s’ha sumat a les experiències de difusió musical i cultural online i aquells alumnes que no hagin pogut gaudir de l’aprenentatge de la cantata a les escoles, així com aquells que vulguin sumar-se a la iniciativa, ja poden fer el seguiment i l’aprenentatge de les cançons pel canal d’instagram La Clika (@laclika.cat), que ha sumat més de 500 seguidors en menys de dues setmanes.

Aquest acte hauria d’haver tingut lloc a diferents teatres del territori a mitjans de maig, i fins ara consistia en un aprenentatge escolar d’una cantata de final de curs que s’havia interpretat pels alumnes en viu i en directe. Mestres i infants treballen conjuntament les cançons de la cantata per tal d’interioritzar l’univers musical i de valors creat per La Clika, un grup d’alumnes de 2n de l’Escola El Rusc. La cantata es compon d’11 cançons composades i creades per components dels grups Xiula, Gertrudis i XerrameQ que parlen de valors universals com l’autoestima, l’amistat, l’ecologisme, la igualtat de gènere o la cooperació.

Ara, amb l’adaptació d’aquesta iniciativa al món virtual, s’ha pogut apropar el projecte a escoles que no havien participat de les darreres edicions i s’han rebut peticions d’escoles d’altres zones del territori per participar del projecte de cara a l’any vinent.

A la web (www.laclika.cat) i a l’Instagram (www.instagram.com/laclika.cat/) es pot trobar tot el material necessari perquè les famílies ajudin als infants a preparar la  cançó del seu vídeo amb la música i la lletra que es poden descarregar si així ho volen.
Així mateix, mitjançant el perfil d’Instagram www.instagram.com/laclika.cat/, les famílies poden coneixer l’univers de la Clika així com fer un seguiment de la preparació de la cantata.

Deixa un comentari