Publicat el 13/03/2020

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha concedit la creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Entre els guardonats hi ha la canetenca Rosa Maria Garriga i Llorente, i la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona, natural o jurídica, per part de la Generalitat de Catalunya. Enguany, el govern ha reconegut Rosa Maria Garriga amb aquesta distinció “per “l’excel·lència en la tasca que realitza des de fa més de 20 anys com a presidenta de la Fundació Assistència i Gestió Social (AGI), dedicada a l’assistència de les dones que viuen en risc d’exclusió social, especialment a causa del seu origen, l’exposició a la pobresa o  la violència de gènere. Per l’impuls de programes d’inserció social amb perspectiva de gènere i de prevenció de la violència a la infància i l’adolescència”.

Rosa Maria Garriga és llicenciada en antropologia i sociologia i destaca per ser la fundadora i directora de la Fundació Assistència i Gestió Integral (AGI), que enguany ha complert els 25 anys i des d’on ha engegat programes d’integració social i suport a les dones, d’atenció a famílies monoparentals encapçalades per dones, de reinserció per a homes maltractadors, de rehabilitació d’agressors sexuals, i també programes de prevenció de la violència en la infància i l’adolescència.

La Generalitat també ha concedit la Creu Sant Jordi a la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró per la seva contribució a la salut i al benestar social comunitari, amb la perspectiva d’una llarguíssima tradició de 375 anys d’història.

La raó de ser de la Fundació Hospital és la de contribuir a la salut i el benestar social de la comunitat oferint serveis, espais i oportunitats on persones i organitzacions puguin trobar els coneixements, els recursos i l’acompanyament necessari per desenvolupar-se integralment. La visió és ser un referent d’excel·lència i innovació en el desenvolupament de serveis per la millora de la qualitat de vida de les persones en tres grans àrees: l’emocional i psicològica, la social i relacional, i, per últim, l’existencial.

Deixa un comentari