Publicat el 06/04/2021

Actualment als centres de la Corporació s’hi estan administrant 3 vacunes diferents: Pfizer, Moderna i AstraZeneca

Breu resum de com s’està desenvolupant la campanya de vacunació al territori:
Actualment s’està vacunant amb Pfizer als centres d’atenció primària de la Corporació (Calella, Malgrat, Palafolls, Lloret al Rieral i Tossa). Aquesta vacuna s’administra a la població major de 80 anys i grans dependents.
Una vegada finalitzats aquests col·lectiu, es començarà a vacunar també amb Pfizer les persones d’entre 70 i 79 anys. Es comença per les de 79 i  s’anirà descendint de manera gradual a mesura que vagin arribant més vacunes.

Ni els majors de 80 i tampoc ara les persones de 79 i fins a 70 han de demanar cita al seu CAP. NO han de trucar i tampoc s’han de desplaçar als centres de primària per demanar dia i hora. Des dels CAP se’ls contacta directament per agendar-los la cita i administrar-los la vacuna.

Recentment, s’han posat a disposició de la Corporació, diferents espais municipals cedits pels ajuntaments i que s’utilitzaran en funció del nombre de vacunes que vagin arribant.

– Pel que fa a la vacuna de Moderna, recordem que la Regió Sanitària de Girona va designar l’Hospital de Calella i l’Hospital Josep Trueta centres de referència per a l’administració d’aquesta vacuna. Aquesta injecció s’ha administrat a grups d’especial risc com personal del món sanitari (públic i privat) o pacients oncològics…

La vacuna d’Astrazeneca no s’administra a cap centre de la Corporació. Hi ha un conjunt de punts de vacunació establerts pel Departament de Salut i que es poden consultar aquí: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacuna-covid-19/convocatoria/ciutadania/persones-risc-60-65/#bloc4

L’Astrazeneca s’està administrant actualment a col·lectius essencials (cossos de seguretat, personal docent, etc.) i a persones d’entre 60 i 65 anys. Aquestes reben un missatge del Departament de Salut que els dirigeix a un enllaç on han de demanar hora per administrar-se la vacuna en el centre que més els hi convingui.

Per tant, actualment s’estan administrant 3 vacunes diferents: Pfizer (majors 80 i menors 80 a la primària), Moderna (Hospital Calella i Trueta) i AstraZeneca (punts vacunals concrets). En aquests moments, la campanya està organitzada perquè  cada centre vacunal administri un tipus de vacuna.

 

 

Deixa un comentari