La Campanya contra l’abandonament de tortugues es trasllada al Parc de la Ciutadella de Barcelona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 17/09/2012

La campanya, que dura 2 mesos, consisteix en la col·locació d´una illeta -que simula a les illetes decoratives dels aquaris venuts per a tortugues-, en alguns dels estanys de la ciutat de Barcelona. Amb l’eslògan “Això no és un aquari per a tortugues”, la illeta, que ha estat dues setmanes instal·lada al parc de Diagonal Mar, es veurà fins l’1 d’Octubre a la Gran Font del Parc de la Ciutadella. Més endavant rotarà pel Turó Parc (1/10-15/10) i Piscines i Esports (15/10-29/10).
 Així mateix, a 20 parcs de Barcelona s’hi ha col·locat lones publicitàries amb el missatge “El 95% de les tortugues que s’abandonen als parcs acaben morint”.
La campanya té per objectiu l´informar a la ciutadania de l´alta mortalitat de les tortugues abandonades als estanys urbans i de dissuadir de la compra d´aquests animals.
El perquè d´aquesta campanya: massa tortugues abandonades
La Fundació FAADA alerta dels nombrosos abandonaments d´aquests animals, donat el seu baix preu i la poca reflexió dels seus propietaris respecte les responsabilitats de la seva adquisició.
Les tortugues més comunament venudes a botigues d’animals i similars poden créixer fins a 30 centímetres de longitud, pesar 2 kilograms i viure uns 30 anys. Així mateix, aquests animals tenen unes necessitats bàsiques d’espai, entorn natural i accés a la llum solar que difícilment es poden satisfer en un entorn urbà.
Alta mortalitat entre tortugues abandonades
Entre d’altres, uns dels problemes més greus que comporta l´abandonament de les tortugues, és la seva alta mortalitat: moren de malalties que ningú pot tractar; atacades per altres animals; i xuclades per desaigües, o aixafades per vehicles o eines quan es produeixen tasques de manteniment als estanys.
L’abandonament de tortugues és tan massiu, que els centres que rescaten i acullen aquests tipus d’animals es troben col·lapsats.
A més, les tortugues exòtiques suposen una greu amenaça per a la fauna i la flora autòctones quan són alliberades a la natura, i el seu alliberament es troba prohibit.
El comerç de tortugues
Cada any s’importen a Espanya mig milió de tortugues per a ser venudes com a mascotes.
A causa de les condicions de captura, criança, transport i magatzematge, es calcula que només 1 de cada 10 animals exòtics amb que es comercia arriba viu al punt de venda. Així mateix, un recent estudi publicat a la revista científica The Biologist revela que el 75% dels rèptils venuts a particulars acaben morint durant el seu primer any de tinença.
Protecció animal. 902 222 341 –
www.faada.org

Deixa un comentari