Publicat el 21/07/2014

Durant els darrers anys, l’exportació s’ha revelat com una de les grans alternatives per fer front a la crisi. En moments com l’actual, amb un estancament de la demanda interna i dificultats serioses per accedir al finançament, la recerca de nous mercats es presenta com una opció real i, en molts casos, quasi indispensable per a la supervivència de microempreses i pimes.
Com en qualsevol projecte empresarial, l’inici o impuls de l’activitat exportadora requereix d’una planificació i de l’assignació d’uns recursos i capital humà que no sempre estan a l’abast d’organitzacions de petites dimensions amb una estructura insuficient com per integrar un departament d’Exportacions en la seva organització.
En aquest context, la delegació de la Cambra de Comerç al Maresme posa en marxa Export Manager in-company, un nou servei destinat als autònoms, microempreses i pimes de la comarca i que pretén facilitar la seva activitat exportadora.
Export Manager in-company ofereix a aquest tipus de companyies la possibilitat de comptar amb els coneixements d’un professional amb experiència en els seus mercats d’interès a temps parcial.
L’Export Manager o responsable d’Exportacions és un perfil professional que coneix l´evolució dels mercats exteriors i els seus hàbits, per la qual cosa ofereix una visió estratègica de les possibles vies d’evolució de l´empresa a l´exterior, tant a partir de la seva activitat actual, com del desenvolupament de noves vies de negoci.
D’altra banda, la delegació de la Cambra de Comerç al Maresme també posa a disposició d’autònoms, microempreses i pimes de la comarca el servei Pla de Promoció Internacional, subvencionable en el marc del Programa Empresa Exporta.
Un consultor de comerç exterior de la Cambra de Barcelona destina 20 hores (distribuïdes en un màxim de tres mesos)per planificar l’estratègia de vendes internacional de les companyies de la comarca que ho requereixin.

Deixa un comentari