Publicat el 16/11/2016

 

Ja es troba en funcionament la caldera de biomassa instal·lada a Cabrera de Mar per tal d’abastir d’aigua calenta la piscina i el poliesportiu municipals. Aquesta actuació ve motivada per la voluntat de disposar d’una font d’energia que, com en el cas de la biomassa forestal, sigui renovable. Fins el moment les instal·lacions disposaven de quatre calderes estanques que funcionaven amb gas natural amb una potència total de 486 kW.

Cabrera de Mar disposa d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible on s’hi inclouen una sèrie d’accions mediambientals entre les que figuren la implantació de sistemes de biomassa en substitució dels que funcionen amb combustibles fòssils. La caldera es troba situada en les proximitats del pavelló, en un mòdul de fusta prefabricat. 

Recentment, informen des del consistori, en el marc de les accions per millorar l’eficiència energètica als equipaments municipals, s’adjudicava a una empresa de serveis energètics per 15 anys la gestió energètica de la piscina. A més de mesures com l’entrada en funcionament de la caldera de biomassa, entre les accions establertes hi ha la instal·lació d’una manta tèrmica, la millora de la regulació i control de la temperatura ambient i de l’aigua de la piscina, la substitució de l’enllumenat per tecnologia LED o la implantació d’un sistema de telegestió.

Per la seva banda, l’Ajuntament deixa de ser qui s’encarrega d’abonar la despesa energètica de la piscina, d’aproximadament 75.000 € anuals, que passa a ser responsabilitat de la concessionària de la piscina.

Deixa un comentari