La Biblioteca Municipal compleix 2 anys i presenta el seu projecte de Voluntariat | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 25/11/2011

El 27 de novembre es varen complir dos anys de la inauguració de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín en la seva actual ubicació. Des que es va inaugurar ha rebut més de 224.000 visites, consolidant-se com un equipament cultural de referència. Una de les novetats que vol posar en marxa és el projecte de Voluntariat.
L’objectiu del projecte de Voluntariat és que un usuari de la biblioteca pugui ajudar un altre, de forma dessinteressada, en les següents activitats i serveis:
Préstec a domicili a persones amb mobilitat reduïda.
Lectura en veu alta a domicili de persones amb poca o nul•la visió.
Narració de contes.
Formació d´usuaris.
Assessor informàtic (dedicar temps a resoldre dubtes que puguin sorgir amb el maneig de les Noves Tecnologies de la Informació i de la Comunicació).
Grup de conversa d´idiomes.
Xerrades divulgatives.
Col·laboració en una publicació, en línia o en paper, de la biblioteca.
Tractament documental (folrar, endreçar, etc.).
Tasques de jardineria.
Tothom que tingui temps i en tingui ganes, pot fer-se voluntari, només cal que contacti amb la Biblioteca (c. Santa Eulàlia, 66-80, tl. 93 750 68 34,
biblioteca.municipal@vilassardemar.cat).


2 anys de funcionament
224.033 visites, 159.500 prèstecs i 7.062 usuaris amb el carnet fet a la mateixa biblioteca, són algunes de les dades que mostren el volum d’activitat que ha adquirit l’equipament en només dos anys. Clubs de lectura, grups de conversa, hores del conte, audicions, exposicions, presentacions, tallers i xerrades del programa Nascuts per llegir, són alguns exemples de les nombroses activitats que es duen a terme a la Biblioteca. Per celebrar el segon aniversari, aquest vespre, a les 21.30 h, s’ha preparat una sessió de contes per a adults, “Contes per a no dormir”, a càrrec d’Albert Estengre.

Deixa un comentari