Publicat el 05/10/2022

El sistema consta d’una màquina de sobretaula perquè les persones usuàries puguin realitzar l’autopréstec i d’uns arcs antifurt situats a l’entrada de la Biblioteca

 

 

 

El 5 d’octubre, la Biblioteca Municipal can Llaurador inicia el servei automatitzat de préstec i retorn de llibres i documents amb RFID. La tecnologia RFID –sigles de Radio Frequency Identicationy, que significa identificador de radiofreqüència– permet transmetre dades sense fils, a través d’ones de ràdio.
En les biblioteques, la utilització de la tecnologia RFID està pensada principalment per automatitzar la gestió del préstec i el control de seguretat.

Avantatges
La instal·lació d’aquest servei és una iniciativa promoguda i finançada per la Diputació de Barcelona, amb tres propòsits: fer que la lectura o escaneig dels documents que s’agafen o es retornen sigui més ràpida i precisa; milorar el control de seguretat dels documents, i incrementar l’autonomia i privacitat de l’usuari.
Per fer ús de l’autoservei és imprescindible portar el carnet o a l’app de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Implantació
La instal·lació de la tecnologia RFID es va realitzar l’última setmana de juliol i després de vacances es va realitzar la fase de proves. En paral·lel, l’equip de la Biblioteca va dur a terme un procés de selecció i tractament del fons bibliogràfic i documental per adequar-lo a la nova tecnologia.

Clubs de lectura
La Biblioteca ha exhaurit les places per participar en el Club de lectura de novel·la que dinamitza Mercè Pujadas i ha modificat el nom del Club de lectura infantil, que ha rebatejat amb el nom de La colla superlectora.
Es tracta d’una iniciativa per fomentar la lectura entre els infants de 3r i 4t de primària que es reuneix quinzenalment (el segon i el quart dimarts de cada mes) a les 17h. Si hi voleu participar, us podeu apuntar trucant al 93 555 01 04 o bé escrivint a b.teia@diba.cat

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Teià

 

Deixa un comentari