Publicat el 03/06/2021

Aquest mes de juny, la Biblioteca can Llaurador de Teià fa 12 anys. I per celebrar-ho ha organitzat diverses activitats per a tots els públics

Papallones i biodiversitat.
El 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient, al seu entorn, i coincidint amb l’esclat de la primavera, s’ha programat una xerrada per a adults per reconèixer les papallones del nostre entorn geogràfic a càrrec del divulgador Toni Marí (divendres, 4 de juny, a les 18h) i una sortida camp per aprendre a identificar-les amb l’ajut dels especialistes d’Aula BGT i d’una aplicació per a mòbils (diumenge, 5 de juny, a les 10h).
La passejada és apta per famílies amb infants a partir de 5 anys. Se sortirà de la Biblioteca i se seguirà la ruta del Vedat. Pel camí, es farà servir l’aplicació Natusfera per col·laborar amb aquesta xarxa d’observació naturalista. Cal portar roba còmoda, calçat per caminar, barret, crema de protecció solar i cantimplora amb aigua.

També dins del programa Biblioteques i Parcs, naturalment!, la Biblioteca acollirà fins al 22 de juny l’exposició itinerant del Parc de la Serralada Litoral, en col·laboració amb la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona. La mostra, que ja es va poder visitar a La Unió (https://teia.cat/item/23864-la-unio-acull-una-exposicio-sobre-la-fauna-i-flora-del-parc-de-la-serralada-litoral) el juliol de 2020, consta de diversos plafons interactius per transmetre els valors ambientals d’aquest espai natural al públic infantil a través d’un personatge de ficció: la Bruixa de la pinta d’or.

Punts de llibre
El dimarts 8 de juny, a les 17.30h, tindrà lloc l’acte de lliurament del tercer concurs de punts de llibre. Els guanyadors rebran un diploma i un obsequi.
Per completar la jornada, a les 18h, la rondallaire Sherezade Bardají oferirà una sessió de contes amb objectes destinada a nens i nenes majors de 3 anys.

Trobada amb Laia Aguilar
El divendres 11 de juny, a les 18h, la Biblioteca rebrà la visita de l’escriptora Laia Aguilar.
La guanyadora del premi Josep Pla 2020 conversarà amb el públic de la seva darrera obra, Pluja d’estels, i del seu procés creatiu. La sessió serà moderada per Mercè Pujadas, sota el patrocini de la Institució de les Lletres Catalanes.

Tallers de còmic i fotografia
Dimarts següent, 15 de juny, a les 18h, s’hi farà una nova sessió del taller de còmic.
En aquesta ocasió, els nois i noies de més de 8 anys aprendran a dissenyar i caracteritzar el seu propi superheroi, i, a continuació, crearan una petita història en forma de tira còmica.

Homenatge a Carner
Del 23 de juny al 15 de juliol,
els visitants i usuaris de la Biblioteca podran veure l’exposició Dir molt en un mig dir seria mon afany, dedicada al Josep Carner. La mostra està produïda pel Departament de Cultura amb motiu del 50 aniversari de la defunció del “Príncep dels poetes”, en paraules de Joan Maragall.
Amb aquesta mostra, que inicialment va haver de ser ajornada a causa de la pandèmia, Teià clou els actes d’homenatge a Carner programats a l’entorn de la Setmana Cultural i la Mostra Literària de 2020 (https://teia.cat/item/23872-la-mostra-literaria-de-teia-homenatja-josep-carner)

Inscripció prèvia
Totes les activitats són gratuïtes, però l’aforament és limitat i cal inscriure-s’hi prèviament a través del correu electrònic b.teia@diba.cat . Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam. Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al telèfon 93 555 01 04.

 

 

Deixa un comentari