La bandera estelada onejarà a la plaça de la Fàbrica de Premià de Dalt, l´Onze de Setembre | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 10/07/2012

Segons va exposar el regidor republicà, Sebastià Pujol, la bandera estelada és el símbol de la lluita per uns Països Catalans lliures. Per aquests motiu desenes d´ajuntaments d´arreu del país la fan onejar durant l´11 de Setembre”. Josep Triadó, portaveu del grup municipal de CiU, va detallar que “el nostre partit, CDC, no s´ha declarat pròpiament independentista però sí que en el nostre passat Congrés, a Reus, va quedar reflectit en la ponència ideològica que som una nació i el nostre full de ruta passa primer pel pacte fiscal però després seguirà cap a la consecució de l´estat propi”.
Inicialment, la moció que va presentar ERC -amb el suport de l´assemblea local de Premià de Dalt per la Independència, de l´Assemblea Nacional Catalana i de Premià de Dalt Decideix- proposava que la senyera estelada onegés durant la Diada Nacional de Catalunya al balcó de l´antic ajuntament (plaça de la Vila) així com al del nou, a la plaça de la Fàbrica. El portaveu de Convergència i Unió, Josep Triadó, va proposar però al regidor republicà Sebastià Pujol que en lloc d´onejar-la a aquests dos punts, es col·loqués al pal de la plaça de la Fàbrica on hi ha fixa la senyera, i també que s´hisés al passeig de Can Balet, al costat del Monument a l´Onze de Setembre de 1714 -obra d´Esther Albardaner-. que és l´espai de Premià de Dalt on se celebra, de forma institucional, la Diada. Amb aquesta modificació dels espais,
CiU, ERC i SI  van votar a favor de la moció mitjançant la qual s´aprova que l´estelada onejarà en aquests llocs destacats de Premià de Dalt durant la Diada Nacional. El PSC es va abstenir mentre que els dos regidors del PP van votar-hi en contra.
Aquest acord es traslladarà a la resta d´ajuntaments de la comarca del Maresme per a proposar-los que prenguin la mateixa iniciativa.

Deixa un comentari