Publicat el 13/06/2016

La 9a edició dels Projectes Singulars es tanca aquest mes de juny després de facilitar que 68 alumnes de 4t d’ESO de 8 centres de secundària de Mataró hagin fet estades a empreses formatives de la ciutat. 
L’acte de cloenda va tenir lloc a l’Institut Miquel Biada, com a reconeixement a totes les parts implicades en aquests projectes: alumnat, famílies, personal docent i empreses.

Els Projectes Singulars tenen com a objectiu principal oferir suport als joves en els darrers cursos de l’ESO, fent possible que trobin un espai educatiu adaptat a les seves necessitats, on l’aprenentatge resulti atractiu i engrescador, combinant el treball escolar amb estades formatives en empreses.

Durant les estades a les empreses, l’alumnat té l’oportunitat d’adquirir coneixements pràctics sobre les tasques de la professió que està explorant, hàbits i valors relacionats amb el món laboral i informació de les diferents sortides professionals que li ofereix la professió i els requeriments d’accés.

Amb aquesta iniciativa s’afavoreix el possible procés de transició al món laboral dels joves participants amb uns bons resultats, gràcies al treball i la col·laboració de 81 empreses i entitats. Els projectes desenvolupats a la ciutat són fruït d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró. L’organització i el lideratge està a càrrec dels centres de secundària participants i de l’Ajuntament, per mitjà de la Direcció d’Ensenyament i del Servei d’Ocupació de la Direcció d’Ocupació i Promoció Econòmica.

Enguany han participat amb aquesta iniciativa 68 alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Miquel Biada, Institut Josep Puig i Cadafalch, Institut Alexandre Satorras, Institut Thos i Codina, Institut Damià Campeny, Institut Laia l’Arquera, GEM i l’Escola Pia de Santa Anna. Així mateix, s’ha comptat amb la col·laboració de 81 empreses i entitats de Mataró i el Maresme que han possibilitat les estades formatives. Cada alumne ha realitzat dues estades formatives durant el curs escolar.

Deixa un comentari