Publicat el 20/10/2021

FILMETS serà el primer festival de cinema que es farà amb un aforament del 100% després de l’aixecament de les mesures restrictives relacionades amb la pandèmia

Aquest dimarts ha tingut lloc a la sala de premsa de l’edifici municipal El Viver la presentació de la 47a edició de FILMETS Badalona Film Festival, que del 22 al 31 d’octubre projectarà 237 curtmetratges a la secció oficial.
Entre les novetats destaca la recuperació de l’aforament de públic al 100% a les tres seus i que el Festival aproparà les pel·lícules a tots els pacients ingressats i al personal sanitari de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Le tres seus competitives del festival (el Teatre Zorrilla de Badalona, l’Institut Français de Barcelona i els cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat) posaran a disposició dels amants del curtmetratge la totalitat de les seves butaques.
Tot i que el festival es faci de manera presencial, FILMETS es segueix presentant el format híbrid i totes les pel·lícules en competició a la Secció Oficial es podran veure a través de la pàgina web del festival: www.festivalfilmets.cat.
Tant les sessions presencials com les de la pàgina web seran d’accés lliure i gratuït, només cal fer un registre previ.
L’edició d’enguany inclou curtmetratges que seran ‘premières’ internacionals, europees i catalanes, i dues pel·lícules nominades als Oscar, així com curts guanyadors o seleccionats en festivals prestigiosos com Cannes, Clermont-Ferrand, Tribeca, Palm Springs o Sundance, entre d’altres.

Sessió inaugural i Venus d’Honor
“The letter room”,
una pel·lícula nominada als Òscar, i “Mi querido Juan Manuel” amb les interpretacions de Maria Molins, Miguel Ángel Jenner, i Michelle Jenner destaquen en la Sessió Inaugural del Festival que tindrà lloc divendres, 22 d’octubre, al Teatre Zorrilla de Badalona.

L’actriu Assumpta Serna rebrà la Venus d’Honor d’aquesta 47a edició de FILMETS per a reconèixer la seva extensa carrera cinematogràfica i pel suport que sempre ha donat al cinema en format de curtmetratge.

L’Hospital Germans Trias i Pujol, seu oficial
En la presentació del Festival, la regidora de Cultura, Educació i Joventut, de l’Ajuntament de Badalona, Amanda Feria ha assenyalat que: “és un orgull per a la ciutat el creixement, la repercussió i el prestigi que està assolint el Festival FILMETS, i especialment que enguany tingui la vessant social d’apropar les seves pel·lícules als pacients ingressats i a tot el personal sanitari, com a mostra de suport i agraïment pel gran esforç fet durant la pandèmia”.

En aquest sentit el conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta, ha assegurat que: “aquesta cooperació amb l’Hospital tindrà continuïtat” i ha destacat que tots els infants ingressats podran veure curtmetratges infantils als televisors de les seves habitacions.

Per la seva banda el director artístic del Festival, Agustí Argelich, ha assenyalat que: “per facilitar a l’espectador la tria de curtmetratges, totes les sessions competitives seran temàtiques, amb noms tan explícits com Km0, Dramàtics, Comèdia, Vides Creuades, Alta Tensió, Terrorífics, entre altres”. També ha assenyalat que en aquest edició el Festival dobla el nombre de sessió adreçades als professionals. Aquestes sessions, que es faran al Centre Cultural el Carme de Badalona, també es veuran a la pàgina oficial del festival: www.festivalfilmets.cat

Cartell de la 47a edició
El cartell de l’edició d’aquest any de FILMETS Badalona Film Festival és obra de la dissenyadora Alexandra López Tomàs, de 20 anys, il·lustradora que ha estudiat a l’Escola d’Art Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona.
Els elements centrals del cartell són uns ulls de colors molt vistosos, inspirats en l’amulet tradicional Nazar, també conegut com a ull turc o ull grec.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Badalona

Deixa un comentari