Publicat el 06/10/2021

L’Hospital Germans Trias serà, per primer cop, una de les seus oficial de FILMETS acostant les pel·lícules a tots els pacients ingressats i al personal sanitari

La 47a edició de FILMETS Badalona Film Festival, començarà amb una Sessió Inaugural que portarà diversos directors, actors i actrius fins al Teatre Zorrilla de Badalona.
Aquesta sessió es farà el divendres 22 d’octubre, a les 20 hores, i presentarà 10 curtmetratges destacats, entre ells un curt que va ser candidat als premis Oscar i una ‘première’ internacional.

A la Sessió Inaugural de FILMETS es podrà veure un curtmetratge que l’any 2020 va ser candidat a l’Oscar en la categoria de millor curt de ficció: ‘The letter room’, protagonitzat per Oscar Isaac. És un curt nordamericà, dirigit per la directora danesa Elvira Lind i que es va estrenar al festival de cinema HollyShorts. També va ser nominada al millor curtmetratge a Tribeca Film Festival i al Palm Springs International ShortFest. Una veritable joia cinematogràfica que tancarà la Sessió Inaugural de FILMETS.

La pel·lícula que obrirà el festival FILMETS 2021 serà una ‘première’ internacional: ‘Mi querido Juan Manuel’, un curtmetratge de 17 minuts protagonitzat per Maria Molins, Miguel Ángel Jenner i Michelle Jenner, i dirigida per José Luis López Ortiz.
Tant Maria Molins com Miguel Ángel Jenner ja han confirmat la seva assistència a la Sessió Inaugural de FILMETS i atendran als mitjans de comunicació.
També es presentarà la pel·lícula ‘A wish upon a satellite’, dirigida  per Leeni Linna, una jove directora estoniana de la qual se’n sentirà a parlar molt els propers anys segons afirma la crítica especialitzada.
Leeni Linna també estarà present al Teatre Zorrilla de Badalona i atendrà als mitjans de comunicació.
Es presentarà també en aquesta sessió inaugural el curtmetratge ‘Survivers’, dirigit per Carlos Gómez-Trigo, que també estarà present al Teatre Zorrilla de Badalona i atendrà als mitjans de comunicació.

‘Això no va per llarg’
La 47a edició de FILMETS Badalona Film Festival serà l’edició que marcarà el retorn a la màxima normalitat possible d’un festival que l’any passat es va veure fortament alterat per la pandèmia. Per això, el lema d’aquesta edició és un cant a l’esperança: ‘Això no va per llarg’, referint-se a que la incidència de la Covid-19  ja va de baixa i pel fet que es tracta d’un festival de curtmetratges.
FILMETS presenta un total de 237 curmetratges a competició que es podran veure en 27 sessions competitives, de les quals 21 seran presencials. Aquestes sessions presencials es faran al Teatre Zorrilla de Badalona, l’Institut français de Barcelona i els cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat.
Totes les pel·lícules en competició a la Secció Oficial es podran veure a través de la pàgina web del festival: www.festivalfilmets.cat, per la qual cosa FILMETS es presenta per segon any consecutiu con un festival híbrid.

Tant les sessions presencials com les de la plataforma digital seran d’accés lliure i gratuït, tot i que caldrà registrar-se prèviament a la web del festival.
En les 27 sessions competitives hi haurà curtmetratges que seran ‘premières’ internacionals, europees o catalanes, i dues pel·lícules nominades als Oscar, així com curts guanyadors o seleccionats en festivals prestigiosos com Cannes, Clermont-Ferrand, Tribeca, Palm Springs o Sundance, entre d’altres.

Per primera vegada, l’Hospital Germans Trias serà seu oficial
FILMETS tindrà per primera vegada en la seva història 4 seus oficials: el Teatre Zorrilla de Badalona, l’Institut français de Barcelona, els cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat i l’Hospital Germans Trias (conegut popularment com l’Hospital de Can Ruti), que s’estrena com a seu oficial del festival.
Aquest any es recupera la seu de Sant Boi de Llobregat, que porta el festival a la comarca del Baix Llobregat, després que l’any passat no fos possible mantenir-la perquè els cinemes estaven tancats per la pandèmia.

La  principal novetat de 2021 és, però, que l’Hospital Germans Trias i Pujol serà per primera vegada seu oficial del festival. Així, tots els infants ingressats a la zona pediàtrica podran veure curtmetratges infantils al televisor de les seves habitacions. I a la resta d’habitacions de l’hospital s’hi projectaran curts de la Secció Oficial. Per veure aquestes pel·lícules ningú haurà de pagar perquè s’oferiran pel canal corporatiu de l’hospital, que és gratuït.
Finalment, a la Sala d’Actes de l’hospital es projectaran curts per als professionals de l’hospital i pels estudiants universitaris que hi ha.
A diferència de les altres tres seus de FILMETS, l’Hospital Germans Trias no serà una seu competitiva.

Totes les sessions seran temàtiques
Per facilitar al màxim a l’espectador la tria de curtmetratges, totes les sessions competitives seran temàtiques. Així, el públic podrà triar, a tall d’exemple, entre veure els curts de la sessió Manifest o de la sessió Golfa -per posar dos noms coneguts de sessions clàssiques-, o les pel·lícules de les sessions Alta Tensió, Human Rigths, Dràmatics, Comèdia, Terrorífics o Vides Creuades, entre d’altres.

Redacció
Imatge i Font: BDN Badalona Comunicació

 

Deixa un comentari