Publicat el 14/10/2020

Amb el lema ‘Sempre ens quedarà FILMETS’, el festival oferirà una programació molt ambiciosa formada per 297 pel·lícules. FILMETS dobla enguany la quantia econòmica del premi a la Millor Pel·lícula, que passa de 2.500 a 5.000 euros

Tot i l’actual incertesa provocada per la pandèmia de la Covid-19, FILMETS Badalona Film Festival arribarà puntualment aquest mes d’octubre a la seva cita anual amb els amants del cinema en format curtmetratge. Però ho farà del 16 al 25 d’octubre amb una novetat molt important.
La 46a edició de FILMETS es desenvoluparà en un format híbrid, amb 3 sessions presencials al Teatre Zorrilla de Badalona i 2 sessions més a l’Institut Français de Barcelona, i amb la projecció de tots els curtmetratges de la Secció Oficial, un total de 297 pel·lícules, a través de la pàgina web del festival: www.festivalfilmets.cat
Tant les sessions presencials com les de la plataforma digital seran com sempre d’accés lliure i gratuït, però caldrà registrar-se prèviament.

La Sessió Inaugural de FILMETS es farà divendres 16 d’octubre, a les 19.30 hores, al Teatre Zorrilla amb dues estrenes . D’una banda, la directora catalana Carla Simón, flamant Premi Nacional de Cultura 2020, presentarà per primera vegada a Catalunya el seu últim curtmetratge que ha codirigit amb Dominga Sotomayor, ‘Correspondència’. Carla Simón, que ha participat en diverses edicions a FILMETS, no podrà assistir presencialment a la inauguració ja que és a les Illes Canàries rodant. En canvi, sí que seran a la Sessió Inaugural de FILMETS les protagonistes de la seva pel·lícula: les seves tietes.
Tot seguit es presentarà el documental ‘Èpica. El llegat de la Fura dels Baus’, una coproducció de la Fura dels Baus i Badalona Comunicació.
’40 anys de Rocky: el naixement d’un clàssic’, una de les joies de FILMETS, un documental únic que es podrà veure a la sessió 30 del festival. La presència d’aquesta pel·lícula a FILMETS és ‘première’ a Espanya.

La Nit de les Venus, la gala de cloenda
La gala de cloenda de FILMETS, la tradicional Nit de les Venus, es farà el dissabte 24 d’octubre, a les 22 hores, al Teatre Zorrilla. Durant la gala es lliuraran tots els premis del festival, les Venus romanes de Baetulo.
Serà un espectacle presentat per Lídia Heredia i Queco Novell que es podrà veure per totes les televisions adherides a La Xarxa a través del senyal produït i realitzat per Televisió de Badalona.

 

Deixa un comentari