Publicat el 16/10/2019

En aquesta nova edició de FILMETS, Sant Boi de Llobregat s’afegeix a Badalona i Barcelona com a nova seu

Aquest dimarts s’ha presentat a Badalona la 45a edició de FILMETS Badalona Film Festival, que es celebrarà del 18 al 27 d’octubre, amb un total de 251 curts en competició en la secció oficial procedent d’arreu del món.
D’aquests curts, 122 pertanyen al gènere de ficció, 115 a l’animació i 14 són documentals. En total seran 41 hores de cinema a les que es podrà assistir de forma gratuïta.
A la presentació i han assistit l’alcalde de Badalona, Álex Pastor; el conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta, i el director artístic del festival, Agustí Argelich.
Per primera vegada a la història de FILMETS el festival s’amplia a una tercera ciutat. A banda de les seus oficials de Badalona (Teatre Zorrilla, Teatre Principal, Teatre Blas Infante i Centre Cultural El Carme) i Barcelona (Institut Francès de Barcelona) en aquesta edició també els Cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat també formaran part de la seu oficial.
El lema de l’edició d’enguany és Dreaming is possible” (Somiar és possible).

El país convidat d’enguany és el Regne Unit i es projectaran curts guanyadors i nominats als premis de la British Academy of Film and Television Arts (BAFTA); a més, es farà una sessió especial ‘Genis UK’, amb curts d’Alfred Hitchcock, Ridley Scott i Sally Potter. Les temàtiques més destacades que presenten els curts són la defensa del medi ambient, el drama dels refugiats i un cinema molt reivindicatiu socialment. “Cal destacar la gran quantitat de curts d’animació que es projectaran, de tal manera que es pot dir que tenim un festival d’animació dins del festival FILMETS”.
També hi haurà un homenatge al crític de cinema, director i actor francès François Truffaut; i una sessió dedicada al festival BFI Flare (Festival de Cinema LGBT de Londres) amb curts de temàtica LGTBI.
Inscripcions per la secció inaugural i més informació: www.festivalfilmets.cat

 

 

Deixa un comentari