Publicat el 05/04/2019

El Revela’t 2019 programarà una cinquantena d’exposicions, entre elles una col·lecció inèdita del fotògraf de Magnum Bruce Gilden i la projecció del film ‘De donde no se vuelve’ que inaugurarà el festival, en un acte amb la presència de l’autor, Alberto García-Alix. Klaatu Barada Nikto, missatge clau del mític film Ultimàtum a la Terra, és el leitmotiv de la setena edició del festival, que explorarà els clarobscurs de la intervenció humana al planeta amb desenes d’activitats a Vilassar de Dalt i Barcelona entre el 7 i el 16 de juny

La setena edició del festival Revela’t 2019, primer al món dedicat exclusivament a la fotografia analògica, se celebrarà durant deu dies –del 7 al 16 de juny– a Vilassar de Dalt i Barcelona, oferint desenes d’activitats com tallers, presentacions i projeccions al voltant d’aquesta disciplina artística, així com una cinquantena d’exposicions entre les quals hi haurà grans autors com Bruce Gilden (Magnum Photos) o Alberto García-Alix. D’aquest últim es projectarà el film De donde no se vuelve en l’acte inaugural, vídeo de 40 minuts que s’ha projectat en comptadíssimes ocasions després de la seva exhibició al Museu Reina Sofia i que es podrà veure amb la presència del propi autor.

Klaatu Barada Nikto

L’any 1951 s’estrenava la pel·lícula de ciència ficció Ultimátum a la Tierra, de Robert Wise, on un extraterrestre, acompanyat del robot Gort, amenaçava d’aniquilar el planeta si els humans no deixaven de destruir-se entre ells. ‘Klaatu Barada Nikto’ són les mítiques paraules que, pronunciades in extremis, salven la humanitat i amb ella la Terra, i que il·lustren el leitmotiv del Revela’t d’enguany.

Aquest 2019, el festival vol exhibir i estimular projectes fotogràfics que reflecteixin la relació de l’ésser humà amb el planeta, que el fa abusar de la terra i venerar-la alhora, i tots els clarobscurs que se’n deriven: canvi climàtic, migracions i guerres; lluites col·lectives, retrobades i conciliació…

Alberto García-Alix i Bruce Gilden, primers noms destacats
Un dels convidats més destacats del Revela’t 2019 és el fotògraf castellà Alberto García-Alix, retratista de la Movida madrileña que s’alça com un dels màxims referents de la fotografia contemporània europea. Pel davant del seu objectiu han passat personalitats com Camarón, Almodóvar, Rossy de Palma i centenars de persones anònimes i paisatges urbans i remots que s’han exposat al Museu Reina Sofía i en espais de la Xina, Mèxic, els Estats Units o Japó, fent-lo mereixedor, l’any 1999, del Premi Nacional de Fotografia.

García-Alix inaugurarà el certamen, el dia 7 de juny al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt, amb la projecció de De donde no se vuelve, film de 40 minuts que recorre la seva vida a través de reflexions i imatges en blanc i negre realitzades, sempre, en format analògic.

També el nord-americà Bruce Gilden, que des de 1998 forma part de l’agència Magnum, serà present al festival a través de les seves imatges. La seva sèrie de fotografies i retrats Syracuse, 1981, realitzada fa 38 anys a la ciutat novaiorquesa, ha romàs inèdita fins a l’actualitat i es podrà veure íntegra, per primera vegada, al Revela’t 2019.

Els espais del Revela’t 2019

El festival Revela’t neix l’any 2013 a Vilassar de Dalt, i quatre anys més tard, mantenint l’epicentre a la població del Maresme, s’expandeix a Barcelona sota el nom d’OFF Revela’t, convertint-la en segona seu, així com a Madrid, on el desembre de 2018 s’hi celebra la primera edició hivernal.

Per a l’edició d’enguany, la seu principal segueix sent Vilassar de Dalt, que acollirà 35 exposicions en espais emblemàtics del municipi: la Fàbrica de Can Garbat, l’Espai L’Estrella, el Museu, la Sala Rajolers i el Teatre de la Massa, així com els carrers i la Plaça de la Vila. Com cada any, també a Vilassar hi tindrà lloc l’acte d’inauguració.

La presència de Revela’t a Barcelona creix fins als 15 espais expositius. Galeries i espais com Valid Foto BCN, Fifty Dots Gallery, Mecànic, Pati Llimona o Can Basté en seran algunes de les subseus.

Deixa un comentari