Publicat el 19/11/2014

La musicació de Judit Neddermann del poema “El fugitiu” de Miquel Martí i Pol ha estat la guanyadora del VII Premi Miquel Martí i Pol, del Certamen Terra i Cultura, patrocinat pel Celler Vall-Llach, amb una dotació de 5.000 euros i una obra de l´escultor Josep Bofill.
La proposta valenciano-catalana Sis Veus per al Poeta s´ha endut el Premi del Celler per a l’adaptació de “Cançó de la rosa de paper” de Vicent Andrés Estellés.
“El fugitiu” està inclosa al debut en solitari que la cantautora vilassarenca va publicar el mes de març, Tot el que he vist (Temps Record, 2014). Sobre el poema de Miquel Martí i Pol, Judit Neddermann explica que hi va connectar de seguida, i considera que els versos revelen que “algú crida silenciosament des de la desesperació”. És per això que es va inspirar “en els rodamons de les ciutats, que viuen en una realitat paral·lela” i afirma que un cop feta la cançó es va adonar que aquesta realitat “és el neguit humà que tots tenim”.


Els altres finalistes de la VII edició del certamen han estat Tomàs de los Santos i Borja Penalba per “La casa de la música vora del mar”, poema de Vicent Andrés Estellés; Guiem Soldevila pel poema adaptat de Salvador Espriu “A la vora del mar”, i Ca Vell per la musicació “Cançó inexorable” de Josep Carner.


El jurat del premi esta presidit per Lluís Llach, i l’integren Laura Almerich (músic), Lluís Gendrau (periodista i director editorial del Grup Enderrock), Ramon Muntaner (director de la SGAE a Catalunya i Balears) i Josep Roca (someller del restaurant El Celler de Can Roca).
El portal web estarà vinculat a
www.musicadepoetes.cat i oferirà informació permanent sobre el maridatge de música i poesia en català.

Deixa un comentari