Publicat el 03/12/2015

 

El Maresme és un dels pocs territoris catalans on es conrea el fesol del ganxet, una varietat de mongeta que fa quatre anys va obtenir la Denominació d´Origen Protegida (DOP). Des d´avui i fins el 23 de desembre, la comarca ret homenatge a la mongeta del ganxet amb les Jornades gastronòmiques que promouran el consum d´aquest llegum de gust suau i gran cremositat. Aquest any són 18 els municipis que hi participen.

Les Jornades gastronòmiques del fesol del ganxet arriben en el moment que el producte assoleix la seva màxima qualitat a taula. Cada cuiner té el seu secret i ho demostra aquests dies preparant plats tradicionals, però també innovadors.

En aquesta edició 2015 ofereixen les seves especialitats una cinquantena de restaurants i establiments alimentaris de 18 municipis maresmencs, una xifra que supera la participació de l´any anterior.

Els municipis que s´han sumat a aquestes jornades gastronòmiques són: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d´Estrac, Calella, Mataró, Palafolls, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià i Vilassar de Dalt.

Com ja és habitual, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal, a partir del projecte Productes de la Terra Maresme, han editat un opuscle promocional en el qual es pot veure els plats i menús que ofereixen els establiments participants. També recull informació dels 21 pagesos de la comarca que produeixen mongeta del ganxet i, per aquells que volen cuinar el producte a casa, receptes de plats maridats pel sommelier Joan Lluís Gómez amb vins de la DO Alella. 

Deixa un comentari