Publicat el 29/09/2020

Aquest mes d’octubre torna la cita gastronòmica més esperada amb propostes de plats amb calamars d’Arenys, a més d’activitats organitzades i adaptades a les mesures de seguretat i prevenció

Com cada any, Arenys de Mar celebra durant el mes d´octubre les Jornades Gastronòmiques del Calamar d’Arenys o també anomenat “Calamarenys” i enguany, es celebra una efemèride molt especial: la 25a edició.
Ara més que mai, es vol fer costat tant el sector pesquer com del sector de la restauració, aconseguint així, captar un dels principals segments turístics que actualment té la vila, el turisme gastronòmic.
Justament, a Arenys de Mar es pesca una varietat específica de calamar que és el que es promou des de les Jornades i que es s’emmarca com a Producte d´Arenys, entre altres varietats de peix pescat a la zona i productes del mar. Aquest, és un segell de qualitat què es produeix i s’elabora localment. De fet, el Port d’Arenys és un port pesquer dels més importants de la costa catalana. La subhasta del peix que té lloc cada tarda quan tornen els quillats i les barques, és una activitat que, malgrat deixar enrere les pràctiques tradicionals i adaptar-se al segle XXI, atrau molts visitants.
El Calamarenys també es complementa amb un programa d’activitats per fer atractiva la visita a Arenys de Mar i posar de relleu la realitat marinera de la vila. S’han preparat diverses visites al port, passejos amb barca, descobertes naturalistes i un recull digital de receptes de Calamar que permet conèixer la seva història i també el seu futur. D’aquesta manera no només es potencia l’element gastronòmic sinó que també s’orefeix una descoberta de la vila i la seva gent.

Programa d’activitats:  https://arenysdemar.cat/31864

 

Deixa un comentari