Jornades gastronòmiques de la MADUIXA de la Vallata al Maresme 2012 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 20/04/2012

Del 21 d´abril al 29 de maig, el Maresme convida tothom a assaborir una de les seves icones gastronòmiques: la maduixa de la Vallalta. A l´entorn d´aquest producte, que arriba al seu màxim esplendor durant els mesos d´abril i maig, 12 municipis de la comarca organitzen fires, mostres i una àmplia oferta culinària en els seus restaurants, pastisseries i establiments alimentaris.
La dolçor i l´aroma intens de la maduixa del Maresme ha fet que aquesta fruita sigui reconeguda a la cuina tradicional i als fogons més innovadors. La seva utilització ha anat evolucionant i tant es pot trobar en postres com en entrants o en plats principals. El límit el posen la imaginació i la destresa de pastissers, xarcuters i cuiners.
Les Jornades Gastronòmiques que comencen el 21 d´abril i finalitzen el 29 de maig serviran per donar a conèixer els productes i els plats elaborats amb maduixes de la Vallalta.
 Hi participen 12  municipis:
Teià, Sant Cebrià de Vallalta, Canet de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Arenys de Munt, Sant Pol de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Pineda de Mar i Vilassar de Mar.
Per tal de difondre les activitats i l´oferta dels establiments que hi participen, el Consorci de Promoció Turística i el Consell Comarcal, a partir del projecte Productes de la Terra Maresme, han editat un fullet en el qual també es pot trobar el contacte directe amb els productors de maduixes de la Vallalta
i 6 receptes aportades per: restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, El Taller del Dolç de Canet de Mar, el restaurant Xeflis de Cabrils, Gran Chef-Xarcuteria de Vilassar de Mar, Baladia restauració d´Argentona i Gastrobar Grana de Calella.Totes les receptes van acompanyades d´una proposta de maridatge amb vins de la DO Alella.
www.costadebarcelonamaresme.cat/gastronomia

Deixa un comentari