Publicat el 15/09/2015

El projecte per impulsar els polígons del Maresme ja té definit el full de ruta i, a més, continua aconseguint noves adhesions. L´Ajuntament de Llavaneres i la Fagem, coordinadors i interlocutors del projecte, han convocat els signats del conveni en una reunió de treball que ha servit per definir les properes accions a portar a terme.
A més de les entitats signants, a la trobada del dimarts 15, hi han assistit representants dels ajuntaments de Mataró, d´Arenys de Mar i de Sant Pol, que juntament amb Dosrius, estan molt interessats a afegir-se al projecte, i també la Fundació Tecnocampus de Mataró, que també s´hi vol sumar. La regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme de Llavaneres, Teresa Vidal, s´ha mostrat molt optimista perquè creu que “ara és un bon moment per atreure noves empreses al Maresme” i perquè el camí és fer-ho plegats. Fins al moment, el conveni per a la reactivació dels polígons del Maresme el subscriuen setze entitats, a les quals a finals de gener s´hi preveu afegir nous signants.
A la reunió d’aquest dimarts, a Llavaneres, hi han assistit representants dels ajuntaments de Mataró, Premià de Dalt, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera, Vilassar de Dalt i Llavaneres, i també de la Fagem i del Tecnocampus. La valoració de la regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme de Llavaneres, Teresa Vidal, és molt positiva. “S´ha avançat molt”, ha assegurat Vidal, que ha recordat que la finalitat és reactivar l´ocupació i aconseguir que els inversors no marxin de la comarca. La regidora ha assenyalat que el projecte va estar liderat des d´un primer moment per la Fagem i per l´Ajuntament de Llavaneres, i ha agraït molt efusivament el treball actiu que estan fent les entitats signants del conveni.
Pla de treball
En aquesta reunió, s´ha presentat el pla d´acció del PAE (Polígons d´Activitat Econòmica) Maresme 2015-2016, que inclou onze punts. Entre els primers passos a fer a partir d´ara, hi ha la creació d´un espai de treball intern a la xarxa, que serà l´embrió d´un futur portal web.
El següent pas serà la creació d´un mapa d´espais industrials del Maresme, amb informació detallada de cadascun d´ells. Un tercer objectiu és la detecció d´empreses en expansió, tasca que es farà en coordinació amb la Generalitat de Catalunya. Ara també serà prioritari presentar aquest projecte a empreses de la comarca, i per tal d´atendre les futures peticions d´informació, s´ha creat un protocol d´actuació.
Properes trobades
La propera reunió del PAE Maresme tindrà lloc el 20 de novembre, a les 9.30 hores, al Tecnocampus de Mataró. Tal com s´ha acordat avui, les trobades se celebraran cada dos mesos i seran itinerants. Posteriorment, a finals de gener, és quan es preveu integrar els nous membres, en un acte de signatura on es convidarà a participar a les empreses de la comarca per explicar-los els avantatges del projecte.
Des de l´Ajuntament de Llavaneres es vol reiterar que el projecte continua obert a tots els ajuntaments de la comarca i a les entitats i administracions que s´hi vulguin afegir.

Deixa un comentari