Publicat el 01/09/2021

El resultat de les proves de nivell té una validesa de dos anys. La inscripció preferent als cursos de català del CPNL és a partir del 6 de setembre i la inscripció general, a partir del 13 de setembre

Amb la voluntat de facilitar la inscripció dels cursos de català i d’adaptar-se a les necessitats generades per les restriccions de la pandèmia, el Consorci per a la Normalització Lingüística modifica el període d’inscripció de setembre i avança les proves de col·locació. A partir de l’1 i fins al 15 de setembre es poden sol·licitar de a la pàgina web del CNL de Badalona i Sant Adrià, són gratuïtes i es fan en línia o bé al SLC de Badalona o al de Sant Adrià.
La prova de col·locació és un requisit indispensable per a aquelles persones que tinguin un mínim coneixement de la llengua, però que no puguin acreditar-lo amb un curs anterior del CPNL o amb un certificat oficial de la Secretaria de Política Lingüística. Mitjançant aquesta prova, s’assigna el curs més adequat segons els coneixements a la persona.

La propera inscripció als cursos de català començarà el 6 de setembre, de manera preferent per als alumnes del CPNL del darrer any, i a partir del 13 de setembre per al públic en general. La inscripció es tancarà el dia 15 de setembre. La informació per a la inscripció ja es pot consultar a la pàgina web.
Els cursos del CPNL disposen de certificació oficial

Mesures de millora 
Aquesta iniciativa s’afegeix a totes les mesures que el CNL ja ha tirat endavant durant els mesos de pandèmia, com la inscripció en línia, el reforç de l’atenció ciutadana, la virtualització dels cursos presencials, el replantejament dels recursos didàctics, la disminució de la ràtio d’alumnes per curs i l’impuls de les modalitats d’aprenentatge semivirtual i en línia.
La modalitat semivirtual compta amb un 50% de sessions síncrones i un 50% d’aprenentatge autònom, mentre que la modalitat en línia consisteix en l’aprenentatge autònom i el seguiment asíncron per part del tutor.

Un model d’èxit 
Els cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística són homologats i disposen de certificació oficial de la Secretaria de Política Lingüística, equivalent al Marc europeu comú de referència. Són cursos gratuïts en els nivells inicials i bàsics, i compten amb reduccions importants en la resta de nivells, excepte en el nivell superior (C2).
Les diferents modalitats d’aprenentatge i la metodologia dels cursos de català del Consorci consoliden un model d’èxit, modern i dinàmic, que permet assolir els coneixements i alhora introdueix l’alumne a la comunitat d’aprenentatge on, a més, disposa de l’accés a altres serveis per activar el català, com el Voluntariat per la llengua.

Consorci per a la Normalització Lingüística 
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei. El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Secretaria de Política Lingüística.
L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.

Redacció
Imatge i Font: Consorci per a la Normalització Lingüística

 

 

 

Deixa un comentari