Publicat el 22/09/2016

 

Malgrat l’amenaça de pluja, un centenar de veïns van assistir a un acte d’inauguració en què l’alcalde, Andreu Bosch, va estar acompanyat per la delegada dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, M. Àngels Torras, i pel director de l’Arxiu Comarcal, Alexis Serrano. A l’acte també era present el ple de la corporació municipal i l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco.

Segons també informa el consistori teianenc, el regidor de Cultura i de Patrimoni, Francesc Ribas, va oficiar de mestre de cerimònies. Ribas va repassar la singladura de tres anys d’obres i va agrair el suport econòmic de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona, que han sufragat el 95% del cost dels treballs: 495.000€. Aquesta inversió ha estat completada per l’Ajuntament amb 70.000€ destinats a mobiliari i als equips informàtics, audiovisuals i de climatització.

Entre els diversos parlaments que van fer-se, Alexis Serrano va reivindicar l’Arxiu Comarcal com a eina de transparència: “No és com l’Arxiu de Salamanca. El propietari sempre serà l’Ajuntament de Teià”. El seu responsable va afirmar que “en menys d’un mes seran accessibles els acords de ple a través d’Internet, degudament escanejats” i va desitjar poder fer “algunes actuacions de divulgació conjuntes en aquest espai per donar a conèixer la història i el fons documental de la població”.
Al seu torn, la delegada del Departament de Cultura va definir l’Espai can Llaurador com una “aposta clara per la cultura, pel coneixement i, sobretot, per les persones. És la contribució de l’Ajuntament de Teià a fer un país millor, més culte i més lliure”. 
Finalment, en el seu parlament, l’alcalde va afirmar que “és un gran dia perquè inaugurem un equipament que completa l’oferta de la Casa Municipal de Cultura de La Unió i que s’integra en un punt de dinamització sociocultural imprescindible que forma part d’un ambiciós projecte: el parc de can Llaurador, en el mateix indret que la Biblioteca“.

Deixa un comentari