Publicat el 04/11/2022

En aquesta edició de la Beca Burriac 2022 s’han presentat un total de set propostes d’estudi

 

 

 

El jurat de la Beca Burriac ha anunciat aquest dijous 3 de novembre el projecte guanyador de l’edició 2022, que ha estat  “L’associacionisme a Argentona (1940-2000)”, de Jordi Alsina.
La seva proposta ha estat l’escollida entre els set projectes presentats enguany, i que proposaven analitzar àmbits com l’Ajuntament d’Argentona durant el franquisme, l’exili durant la guerra civil; els refugiats; el municipi durant la prehistòria i l’època medieval; el canvi social i del paisatge des de mitjans del segle XIX a mitjans del segle XX; o la societat i el pensament.
L’argentoní Jordi Alsina té 45 anys i és llicenciat en Història i Antropologia Social i Cultural, i Doctor en Ciències Humanes, del Patrimoni i de la Cultura.

La Beca
La reformulada Beca Burriac vol promoure l’estudi i la recerca històrica i cultural d’Argentona i el seu entorn, en els seus aspectes històrics, arqueològics, antropològics, socials i econòmics.

La beca, impulsada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Argentona, està dotada amb 4.000 € i els projectes han de versar sobre aspectes històrics, socials o culturals de la vila d’Argentona o el seu entorn, han de ser d’autoria pròpia, i no han d’estar compromesos en tràmits de publicació amb cap editorial o presentats en altres premis pendents d’adjudicació.

Jordi Alsina disposarà ara d’un any, una vegada conegut el veredicte del jurat, per desenvolupar el projecte i lliurar a l’Ajuntament d’Argentona el treball completament finalitzat.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Argentona

 

Deixa un comentari