Publicat el 27/03/2019

Imprimeixen un teclat que permet controlar una llista de reproducció d’àudio i vídeo

La tecnologia, desenvolupada per l’empresa NovaCentrix i Eurecat, incorpora un nou mètode de soldadura flexible que permet reduir els costos de producció. Eurecat està present dins de la Printing Innovation Zone, un espai d’exposició de demostracions de tecnologies d’impressió avançada.

L’empresa NovaCentrix i el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) presenten un teclat imprès amb pistes conductores i LEDs hibridats que permet controlar una llista de reproducció d’àudio o vídeo mitjançant un dispositiu electrònic, a la fira Graphispag, que té lloc a Barcelona fins al proper 29 de març.
El demostrador ha estat desenvolupat a la seu d’Eurecat a Mataró, a partir d’un nou procés de soldadura flexible, anomenada soldadura fotònica, que “només escalfa la part soldada i no afecta el substrat”, assenyala el director de la Unitat Tecnològica d’Impressió Funcional i Dispositius Encastats d’Eurecat, Paul Lacharmoise.

Aquesta nova tècnica “redueix els costos de producció ja que permet soldar components en qüestió de mil·lisegons i sense haver d’utilitzar pastes conductores de baixa temperatura de curat, que són molt més cares”, afegeix Lacharmoise.
El teclat imprès es comunica amb un dispositiu electrònic, un mòbil o una tauleta, des del qual es pot controlar una llista de reproducció d’àudio o vídeo. Segons la promotora tecnològica de la Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Encastats d’Eurecat, Cristina Casellas, “el demostrador és un exemple de les possibilitats que tenen l’electrònica impresa i la impressió funcional sobre superfícies flexibles i com les arts gràfiques poden ajudar a fer el producte visualment atractiu”.

En el marc de la fira Graphispag, Casellas impartirà una conferència centrada en les possibilitats que ofereixen la impressió funcional i l’electrònica impresa. A més, Eurecat està present dins de la Printing Innovation Zone, un espai d’exposició de demostracions de tecnologies d’impressió avançada, organitzat per la Plataforma Tecnològica 3NEO.

Graphispag: Fira de Barcelona –Gran Via, Printing Innovation Zone.
Ponència Talks, dijous 28 de març, a les 16.30 h

Sobre Eurecat
Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal•lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

Deixa un comentari