Publicat el 06/10/2014

 El simposi tindrà lloc els dies 9 i 10 d´octubre a Tarragona i acollirà un centenar d’experts europeus
Vesícules extracel·lulars. O exosomes. Són dos termes que fan referència a una mena de microcontenidors cel·lulars que es van definir per primer cop als anys 80, pensant que eren simplement petits cúmuls de material de rebuig que les cèl·lules expulsaven. Amb un diàmetre aproximat de 100 nanòmetres (una deumil·lèsima part d’un mil·límetre) de mitjana, avui es tenen molt més en compte que al segle passat perquè s´ha començat a constatar que són unes missatgeres excel·lents que les cèl·lules utilitzen per comunicar-se entre elles i fins i tot per traslladar-se característiques que poden ser patològiques o tot el contrari.
Sobre les vesícules extracel·lulars, i sobre el seu protagonisme en la medicina del futur, es parlarà els propers 9 i 10 d´octubre en un simposi a Tarragona.
La trobada la promou el Grupo Español de Investigación en Vesículas Extracelulares (GEIVEX), que va néixer l´any 2012 com a primer grup estatal d´investigadors interessats en la qüestió. Dos dels científics que formen part del grup, els pertanyents a l´Institut Germans Trias i a l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), han estat en aquest cas els responsables d´organitzar la segona edició del simposi. Hi assistiran prop de cent experts de diferents països europeus per actualitzar els seus coneixements. Entre totes les ponències destaca la de la dra. Clotilde Théry, de l’Institut Curie de París, experta mundial en el camp dels exosomes i secretària general de la ISEV (International Society for Extracellular Vesicles).

Deixa un comentari