Publicat el 09/12/2019

Primera edició del Premi Catalunya d’Investigació Malalties Visuals impulsat per l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3

Dilluns 9 de desembre, al Palau Macaya de Barcelona, l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3 guardonarà, amb un premi únic de 25.000 €, un projecte de recerca científica amb l’objectiu d’avançar en la cura i prevenció de les malalties visuals en la 1a. edició del Premi Catalunya d’Investigació Malalties Visuals.
A l’acte, presentat per Asha Miró, hi assistirà l’Hble. Sra. Alba Vergés, Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya.

El guanyador serà escollit per un jurat format per membres de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3, de la Societat Catalana d’Oftalmologia i del Col·legi Oficial d’Òptics i Optometristes de Catalunya, que es decidiran per una proposta d’entre quatre nominades:

-La Fundació Barcelona Macula és una de les escollides amb el seu ‘Estudi del microbioma intestinal i oral en degeneració macular associada a l’edat (DMAE) (MICROB-EYE-OME)’,amb el que pretenen investigar una possible relació entre l’estat del microbioma i les patologies oculars com la DMAE.
-DBGen Ocular Genomics de la Universitat de Barcelona amb ‘Noves aproximacions metodològiques per incrementar l’èxit del diagnòstic de patologies hereditàries de la visió’, un altre dels projectes nominats, un treball que pretén aconseguir nous avenços en el sector.
L’Institut Català de la Retina (ICR) també participa amb la seva proposta ‘En recerca de solucions pràctiques i eficaces per diagnosticar i seguir el glaucoma en pacients amb miopia magna’, un estudi observacional analític transversal de proves diagnòstiques
Per últim, el Centre Optomètric Palomar, amb la ‘Rehabilitació dels pacients amb hemianòpsies homònimes completes per la seva reinserció laboral’, projecte que completa les propostes candidates a guanyar el premi.

Sobre ADVC
L’ADVC és una entitat sense ànim de lucre amb més de 25 anys d’història que ofereix serveis a persones amb discapacitat visual per millorar la seva qualitat de vida i exerceix una tasca de divulgació i sensibilització de la problemàtica del col·lectiu per aconseguir millorar la seva integració social i promoure l’educació visual.

 

Deixa un comentari