Utilitzaran Internet de les Coses per potenciar l’autonomia de la gent gran | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/02/2020

Els objectius són donar suport i allargar la vida independent de la gent gran i dels pacients amb Parkinson en el seu entorn i a les seves llars, i la de facilitar el seguiment de la seva evolució als metges i cuidadors, per tal que puguin adaptar els tractaments a partir d’informació fiable

El centre tecnològic Eurecat està implantant, juntament amb la Fundació Salut del Consorci Sanitari del Maresme, el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf i l’empresa Sense4Care, un sistema que aplica la tecnologia d’Internet de les Coses per facilitar el control de paràmetres en gent gran i malalts de Parkinson, amb la finalitat de potenciar la personalització dels tractaments i donar suport i millorar la qualitat de vida dels pacients, amb un envelliment actiu i saludable.

Enquadrat dins del projecte europeu ACTIVAGE, el nou sistema ja està desenvolupat i està integrant-se amb la seva plataforma tecnològica, denominada AIOTES, per facilitar l’accés a les dades i la creació de nous serveis de salut per tota Europa. Aquest innovador projecte “recopilarà informació de forma remota i l’aportarà als professionals, per tal d’adaptar millor els tractaments a partir d’informació continua i fiable”, explica el responsable de la gestió de productes d’innovació digital en les àrees de Salut i Social d’Eurecat, Enrique de la Vega.
Es tracta, segons exposa, de “proporcionar una tecnologia eficaç per a gent gran, persones fràgils i els seus cuidadors, per fer el seguiment de la informació recollida a través de dispositius com per exemple sensors de moviment i altres paràmetres ambientals”. L’objectiu “és obtenir informació creuada que pugui ajudar els cuidadors a prendre millors decisions i que els pacients i les seves famílies visquin amb més autonomia i qualitat de vida”, apunta.
En aquest respecte, la finalitat és “contribuir a un dels objectius principals de l’Organització Mundial de la Salut per promoure l’envelliment actiu i saludable, creant entorns i oportunitats que permetin a les persones ser i fer allò que valoren al llarg de la seva vida”, detalla el director d’eHealth d’Eurecat, Felip Miralles.

El projecte aprofitarà les plataformes Ekauri® i Ekenku® desenvolupades per Eurecat, les quals permeten el seguiment remot d’hàbits, de rutines i de l’estat de salut de gent gran o dependents en la seva vida diària a casa, i integrarà un innovador dispositiu mèdic, denominat STAT-ON®, que permet mesurar paràmetres específics per a la malaltia del Parkinson. D’aquesta manera, serà possible controlar els indicadors de salut d’un grup d’usuaris que pateixen la malaltia i, segons assenyala Miralles, “aquest coneixement ajudarà els professionals a adaptar millor els tractaments o altres tasques relacionades amb la seva evolució”.

Sobre Eurecat
Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 50 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.600 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 88 patents i 7 spin-off.

El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa.

Més informació a www.eurecat.org

Deixa un comentari