Publicat el 18/07/2022

Es tracta d’una iniciativa ciutadana dels projectes més votats, de serveis, dels Pressupostos Participatius 2020

 

 

 

L’entorn de les illes de contenidors no són punts d’abandonament de residus. Aquest és el missatge que l’Ajuntament vol traslladar a la ciutadania amb la instal·lació de nous senyals de comunicació mediambiental al costat de les illes de contenidors per tal d’evitar l’abandonament de residus que embruten els nostres carrers.
D’aquesta manera, es fa realitat el segon projecte més votat, entre els de serveis, dels Pressupostos Participatius 2020, en el qual la ciutadania proposava “fer una campanya de conscienciació sobre la importància de tenir el més net possible tots els espais del nostre municipi”.

Amb el lema “Res fora del contenidor”, els cartells, que es van començar a instal·lar el passat 7 de juliol, interpel·len la ciutadania a fer una correcta gestió dels residus; il·lustren amb pictogrames els residus que es troben més sovint fora dels contenidors i recorden que cal gestionar-los adequadament, fent ús de les deixalleries i del servei gratuït de recollida de voluminosos que ofereix l’Ajuntament. Ni les bosses de residus domèstics, ni residus com restes de poda, runa, electrodomèstics, mobles, fustes, entre d’altres, s’han d’abandonar al carrer.

Aquests nous senyals informen, alhora, de les sancions que pot comportar deixar residus a la via pública, amb multes que van dels 120 als 30.000 euros, segons la gravetat de la infracció.

L’Ajuntament vol recordar la importància de fer una adequada gestió dels residus, perquè es dipositin als contenidors adients facilitant-ne així el reciclatge, i insistir que cal portar a la deixalleria fixa o mòbil el que no correspon llençar als contenidors habituals. En el cas d’andròmines i trastos vells, se’n pot sol·licitar la recollida gratuïta a domicili trucant al telèfon 937905560. 

Aquesta campanya de comunicació pretén interpel·lar i motivar al canvi els ciutadans amb hàbits incívics per passar a l’acció de l’adequada gestió dels residus i mantenir els nostres carrers nets.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

Deixa un comentari