Publicat el 17/04/2022

L’Ajuntament i la Fundació Formació i Treball han signat un conveni de col·laboració per a la instal·lació de nous contenidors al municipi en el quals s’hi pot dipositar roba, calçat, complements i roba de la llar

 

 

 

Vilassar de Dalt compta des d’aquest mes amb quatre contenidors de roba de Càritas gestionats per la Fundació Formació i Treball. Als nous contenidors s’hi pot deixar tot tipus de peces de roba, calçat i complements i també algunes peces de roba de la llar.

El projecte tèxtil que desenvolupa Formació i Treball és una iniciativa de reciclatge de roba, basada en criteris ètics i en un model d’economia solidària i circular, que permet generar ocupació per persones en situació de vulnerabilitat.

Després de la recollida, gestionada per la pròpia entitat, la roba es trasllada a la planta de Sant Esteve Sesrovires i inicia un procés de selecció i classificació en funció de l’estat i la tipologia de les peces. Aproximadament el 63% del material recollit es prepara per a la seva reutilització, a través de la xarxa d’establiments propis Botiga Amiga – Moda Re i de la resta de centres de Càritas, o bé, a través dels programes d’entrega social que arriba a més de 4.000 famílies. Aquest projecte segueix un model d’economia circular que genera un triple impacte:

Social: ajuda a resoldre una necessitat social gràcies al lliurament de roba a famílies vulnerables.
Mediambiental: redueix la generació de residus convertint-los en un recurs.
Econòmic: creació i consolidació de llocs de feina per a persones en risc d’exclusió social.

Els contenidors s’han instal·lat a:

1.- Riera Targa / carrer Avi Riera
2.- Camí de Mataró / carrer Rafael Riera Prats
3.- Aparcament del carrer Ignasi Bufalà
4.- Torrent La Galbanya

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Dalt

Deixa un comentari