Publicat el 20/01/2021

La Regidoria d’Educació ha instal·lat cinc aparells per regenerar l’aire a diverses aules i espais de l’Escola El Cim de Teià

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament vol garantir la renovació constant d’aire en dos supòsits. Es tracta d’aquelles estances en què hi ha barreja de grups bombolles –que solament és el menjador– o bé no disposen de ventilació natural, com és el cas, també únicament, de l’aula d’informàtica.

En concret, l’Ajuntament ha invertit 8.538 euros, IVA inclòs, en l’adquisició de cinc filtres absoluts HEPA H14 amb una capacitat nominal de renovació d’un cabal de 600 metres cúbics per hora i una eficiència del 99,995%, segons la normativa europea.
Aquests aparells redueixen la càrrega viral i capturen les partícules en suspensió com ara bactèries, pèls i males olors, per la qual cosa també s’instal·len a les Unitats de Cures Intensives (UCIs) dels hospitals.

La regidora d’Educació, Montse Riera, explica que “fa molts mesos que hi treballem”, en contacte amb el Departament d’Ensenyament, i defensa que s’hi ha aplicat “l’opció més lògica i assequible”. Finalment, s’han comprat dos purificadors per a estances de 90 metres quadrats i dos per a espais tancats de fins a 45 metres quadrats. A més de ser silenciosos, Riera detalla que es tracta d’aparells mòbils equipats amb rodes, susceptibles de ser traslladats i endollats en qualsevol altre indret, si és necessari.

La Generalitat, assabentada
Abans de prendre la decisió, l’Ajuntament ha cercat l’assessorament d’especialistes tècnics i del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que s’ha centrat a subratllar les recomanacions de ventilació per als centres educatius. D’acord amb aquestes directrius, Riera destaca que l’ús dels filtres “no eximeix d’obrir finestres” i apunta que es tracta d’una mesura costosa des del punt de vista econòmic, ja que a més del desembors inicial cal tenir-ne en compte el manteniment anual.

Deixa un comentari