Publicat el 22/07/2022

El Municipi compta amb altres vuit contenidors de reciclatge d’aquest contaminant residu distribuïts per tot el poble

 

 

 

Vilassar de Mar ja compta amb un nou punt de recollida d’oli domèstic. S’ha instal·lat un contenidor al Mercat Municipal que s’afegeix als vuit contenidors de reciclatge d’oli domèstic usat que ja existien en diferents punts del nostre poble.

Amb la instal·lació d’aquest nou bujol en un punt cèntric del municipi, l’Ajuntament vol facilitar encara més el reciclatge d’un dels residus més contaminants d’entre els que generem a casa. I és que les propietats físiques i químiques de l’oli poden provocar, a més de l’aparició de males olors, embussos al sistema de clavegueram quan es llença per l’aigüera, la qual cosa comporta un augment en els costos de depuració de l’aigua. A més, una gestió inadequada d’aquest residu pot contaminar recursos naturals com les aigües subterrànies o els sòls.

Cal recordar que, amb el reciclatge d’oli, que a Vilassar de Mar és recollit per la Fundació CEO del Maresme, s’obté biodièsel i també es poden fer sabons, adobs orgànics, ciris, pintures o vernissos.

Amb aquest sistema de reciclatge, només cal omplir una ampolla de plàstic buida amb l’oli de cuina que hàgim acumulat i dipositar-la ben tancada a un dels contenidors que trobarem al carrer i al Mercat o portar-la a la deixalleria (mòbil o fixa) com fins ara.

Els contenidors on dipositar l’oli domèstic estan situats en els següents punts:

  • Carrer Manuel Roca/carrer Nou
  • Av. Lluís Companys/Via Octaviana
  • Carrer Santa Eulàlia/Sant Artur
  • Carrer Santa Eugènia (davant l’institut Pere Ribot)
  • Carrer Ronda Vilassar/Maria Vidal
  • Carrer Sant Josep (costat plaça Vicenç Casanovas)
  • Torrent del Porxo/Dr. Fleming
  • Carrer Cuba/Maria Vidal
  • Mercat Municipal

Durant el mes de maig, i per fomentar el reciclatge d’aquest residu, l’Ajuntament va dur a terme una campanya informativa amb diversos tallers als instituts de Vilassar de Mar,  i a la fira PrimaVeral, on es van repartir embuts amb rosca per facilitar el reciclatge.

L’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania de manera gratuïta aquests embuts, que es poden passar a recollir per la Casa Consistorial.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

Deixa un comentari