Publicat el 09/05/2022

Es tracta d’una acció formativa a través de la qual s’oferirà informació per conèixer i comprendre el perfil femení del trastorn del TEA

 

 

 

El dissabte 28 de maig, en motiu del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, la Regidoria de Promoció de la Salut, conjuntament amb les d’Ensenyament, Igualtat i Joventut, ha organitzat una jornada enfocada al coneixement i la conscienciació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) femení per donar visibilitat a les nenes, noies i dones amb TEA.
Es tracta d’una acció formativa a través de la qual es vol donar a conèixer i comprendre el perfil femení del TEA, i les diferències bàsiques amb el perfil masculí. La jornada, dirigida per quatre psicòlogues especialistes en TEA de Somni Psicologia, comptarà amb diversos testimonis per tal d’apropar-nos a la realitat de les persones amb TEA i de les seves famílies.

Inscripció prèvia a través del següent formulari: https://docs.google.com/forms/d/1M9PHH0I2BsGUX1kmi3HUildHW-Wl32DEY5XBo1_VPrA/edit

Programa de la Jornada
Data: Dissabte 28 de maig de 2022
Horari: de 10 a 14 h.
Lloc: Sala Cultural Maria Roser Carrau
10–10.10 h Benvinguda i breu presentació.
10.10-11h Què és el TEA Femení? Petita introducció teòrica sobre què és el TEA. Explicarem perquè hem de parar tanta atenció en el TEA Femení, perquè costa tant de diagnosticar i quines diferències hi ha amb el perfil masculí.
11-12 h Entrevista a testimonis reals. Es comptarà amb un noi i una noia amb TEA, amb l’objectiu de poder presenciar les diferències esmentades, i conèixer una mica més com és el dia a dia de persones amb TEA.
12–12.30 h Pausa-cafè
12.30-14 h Taula rodona: Com va ser la rebuda del diagnòstic a casa? Hem convidat pares i mares de persones amb TEA Femení, de les principals associacions del Maresme que treballen amb TEA (TEAMAR, Junts Autisme i Fundació Maresme), per tal que expliquin com ha estat la rebuda d’aquest diagnòstic a les seves cases.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

 

Deixa un comentari