Publicat el 23/12/2020

La por al contagi, les restriccions de la mobilitat, el tancament de serveis i l’extensió del teletreball i la formació virtual han motivat una davallada generalitzada de l’ús del transport públic

Les línies de bus d’Alella també s’han vist afectades de forma significativa amb una pèrdua continuada de viatgers des del passat mes de març. Aquesta circumstància agreuja el dèficit crònic de la demanda i, juntament amb la situació de davallada dels ingressos municipals, ha obligat a prendre la decisió d’ajustar l’oferta.

Davant d’aquesta situació, la empresa encarregada de les línies de transport urbà d’Alella —la 690 i la 646— ha proposat un reajustament dels serveis d’aquestes dues línies per tal d’adaptar-les a la demanda actual i evitar un augment encara més gran del dèficit derivat de la manca de viatgers.

Les dues línies, Alella-El Masnou i Alella-Circumval·latori, mantenen la cobertura horària tant en feiners com en cap de setmana, amb la mateixa freqüència en hora punta del matí: mitja hora la 690 i una hora la 646. Aquesta freqüència es mantindrà fins passat el migdia quan les dues línies es fusionen en una sola que combinarà els dos recorreguts, alternant dos trajectes directes fins al Masnou i un del circumval·latori fins a la finalització del servei.

D’aquesta manera es mantenen els dos recorreguts de dilluns a divendres amb 20 expedicions en cada sentit en la línia 690 (Alella-El Masnou) i 10 en la 646 (Alella-Circumval·latori). La línia 690 també manté el servei de dissabte al matí amb 12 expedicions en cada sentit.

El reajustament horari de les dues línies, que entra en vigor el 4 de gener i que s’anirà adaptant en funció de les necessitats de la demanda, també implica el fi de la prova pilot del servei de la línia 647 Alella-Can Ruti, que es va posar en marxa el maig de 2019 allargant en algunes hores del matí el servei d’Alella-Circumval·latori fins a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.
Fruit d’aquesta experiència els ajuntaments d’Alella, El Masnou i Teià estan treballant conjuntament amb la Generaliltat per posar en marxa un servei de transport que connecti els tres municipis amb el centre hospitalari, amb parada també a la Plaça de la Medicina, en el marc del Pacte per la Mobilitat Sostenible al Maresme.
Consulteu horari: https://alella.cat/ARXIUS/2021/mobilitat/Horaris_bus_Alella_a_partir_del_4_de_gener.pdf

Deixa un comentari