Publicat el 16/01/2024

L’empresa adjudicatària per a la construcció del nou CAP ja ha inspeccionat el terreny. És un fet conegut per tothom que Cabrils necessitava una nova instal·lació sanitària

 

 

L’actual centre, format per mòduls prefabricats i establert el 2008 a Can Batalló, va ser concebut com una solució temporal. Des de llavors, l’Ajuntament ha dut a terme diverses gestions per fer realitat el nou Centre d’Atenció Primària (CAP). Aquestes iniciatives van tenir èxit el 2022, quan la construcció de l’edifici va ser inclosa en els Pressupostos de la Generalitat de Catalunya, segons va anunciar el conseller de Salut, Manel Balcells i Diaz, durant la seva visita a Cabrils el passat abril.

Amb els tràmits administratius en curs, la construcció ha estat adjudicada la setmana passada a l’empresa Gruas, una companyia constructora catalana amb experiència en la construcció de centres d’atenció primària. Avui, amb la participació de l’alcaldessa i la regidora d’Urbanisme, s’ha realitzat la primera inspecció al terreny.

L’edifici del nou CAP ocuparà una superfície de 836 metres quadrats distribuïts en planta baixa, on es localitzaran les àrees assistencials, i primera planta, destinada al personal mèdic i administratiu. Amb un disseny sostenible, disposarà de 9 consultes al voltant d’un pati interior per a l’atenció ciutadana, amb dos accessos independents i una àrea especialitzada per al tractament, si cal, de malalties respiratòries.

En el sostre s’instal·laran prop de 50 panells fotovoltaics per proporcionar energia verda a la instal·lació. Està previst que les obres comencin al febrer i tinguin una durada aproximada de 14 mesos.

 

Redacció

Deixa un comentari