Publicat el 02/06/2014

El Consell dels Infants de Badalona presenta un informe i manifest sobre l’atenció a les persones en situació de pobresa. 24 nois i noies, d’entre 10 i 12 anys,
Els nois i noies representants de les escoles i centres educatius Antoni Botey, Arrels-Blanquerna, Baldiri Reixac, Betúlia, Centre Sant Jaume, Fundació Salut Alta, Jungfrau, López Torrejón, Llorens Artigas, Mare de Déu de l’Assumpció, Planas i Casals i Progrés han estat treballant amb els seus companys la qüestió de l’atenció a les persones en situació de pobresa, tema escollit en el Plenari celebrat el 14 de novembre del 2014. Fruit d’aquest treball han elaborat una sèrie de propostes i conclusions que es reflecteixen en l’informe i manifest presentat avui.


Els nens i nenes demanen que tota la societat, començant per ells mateixos i les seves famílies i acabant per les màximes institucions de govern, siguin conscients de la situació de les persones en pitjor situació econòmica. En l’informe proposen tota mena de mesures, que van des de fomentar l’estalvi fins a acabar amb el malbaratament.


El Consell dels Infants de Badalona va ser creat per l’Ajuntament l’any 2004 com un òrgan de participació a partir del quals els infants poden aprendre, debatre, fer sentir la seva veu i promoure activitats i propostes sobre els temes de la ciutat i del món que són del seu interès. Fins a l’actualitat han tractat qüestions com la
A Badalona, el Plenari està format per un parell de representants de cada centre educatiu que hi participa, i presidit pel regidor d’Educació, Esports i Joventut. A més, hi ha una comissió de coordinació formada per un mestre o responsable de cada centre educatiu i un tècnic d’Educació de l’Ajuntament, responsable de la secretaria tècnica de l’organisme.


El regidor d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández, destaca que el Consell dels Infants “és molt útil per donar a conèixer el punt de vista dels més petits sobre aspectes de la vida ciutadana”. Cal escoltar-los perquè, en moltes ocasions, els seus punts de vista i les seves propostes són més originals i encertades que les dels adults”, ha afegit Fernández.
El Consell dels Infants de Badalona forma part de la xarxa de municipis amb consells d’infants que promou la Diputació de Barcelona.

Deixa un comentari