Publicat el 21/02/2020

Les persones contractades formen part d’un programa de Treball i Formació gestionat per l’Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO)

L’Ajuntament de Badalona ha incorporat aquest any vint persones que actuaran com agents cívics i de mediació en petits conflictes que es donin a la via pública i de promoció de la salut.

D’aquestes vint persones divuit es destinaran al patrullatge dels carrers detectant conductes i actituds incíviques, la comunicació als serveis de Guàrdia Urbana de les incidències detectades, la presència en llocs de gran concurrència habitual de ciutadans (inclosos parcs i platges) i l’aportació d’informació general a la ciutadania. Les tasques que desenvoluparan aquests agents cívics estaran dirigides per la Guàrdia Urbana i coordinades conjuntament amb el servei Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), de manera que combinaran la seva feina amb formació específica del lloc de treball.
Aquestes divuit persones es divideixen en nou equips que treballen en torns de matí i tarda (de 7 a 14 i de 14 a 21 hores) que cobriran tots els districtes de la ciutat.

Les dues persones restants treballaran en diverses tasques relacionades amb la promoció de la salut com la tramitació dels expedients administratius; vetllar pel compliment de l’Ordenança municipal de tinença responsable d’animals; mantenir actualitzat el cens d’animals de companyia i d’establiments de risc per la salut pública; o, reduir la presència de plagues urbanes fent conèixer a la ciutadania i entitats sobre aquesta problemàtica: els factors de risc, les mesures preventives i de tractament amb l’objectiu de reduir el número d’incidències.

La presentació dels agents cívics ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, que ha manifestat que des del Govern municipal “continuem treballant per aportar solucions a la seguretat de la ciutat. Abans de l’estiu tindrem més de cinquanta nous agents de la Guàrdia Urbana al carrer, la major convocatòria de la història de Badalona”. Segons l’alcalde s’ha mostrat convençut que “aquests agents cívics faran una gran tasca ajudant a la policia contra l’incivisme i els petits conflictes relatius a la seguretat”.

Les persones contractades estaven en situació d’atur i formen part d’un programa de Treball i Formació, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

 

Deixa un comentari