Publicat el 01/02/2022

Incendi a Vilassar de Mar, en una nau a l’androna de Via Octaviana entre Maria Vidal i Sant Mateu

 


Bombers de la Generalitat van rebre l’avís al voltant de les 10.55h. Segons informació del cap d’emergències de la regió metropolitana nord, Eduard Martínez

 

Es tractaria d’una nau d’uns 1.000 metres quadrats per planta i que consta de planta baixa i dues plantes pis i que tindria tres cossos. Dues persones van estar traslladades, de caràcter lleu, per inhalació de fum.

Segons apunten des de Bombers, el cos central de la nau hauria quedat totalment calcinat per l’incendi. S’ha esfondrat la coberta i el forjat de la segona planta pis i tot hauria caigut sobre el forjat de la primera planta.
A les 15h, els Bombers encara treballaven en protegir tant el cos situat a l’est com a l’oest del cos central de la nau i en la defensa de les dues naus annexes que tenen material que podria cremar ràpidament.
A l’actuació han intervingut 15 dotacions de bombers i 35 efectius, a més de Mossos d’Esquadra i Policia Local. A les 15 hores, l’incendi es trobava encara en fase activa. La previsió era que en unes dues hores quedés controlat i definitivament extingit a última hora de la tarda-vespre.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar (Maresme) ha informat en un comunicat que no tenia constància que a la nau que s’ha incendiat al municipi hi visqués gent “amb un règim d’arrendament irregular”. També subratlla que a la Policia Local no li consta cap denúncia al respecte. Davant aquest fet, el consistori ha anunciat que iniciarà una investigació, i que si de les diligències es desprengués “un o diversos delictes” contra el propietari de la nau “per aprofitament de la situació de vulnerabilitat de les persones que hi vivien”, es personarà com a acusació popular. De les disset persones que “en principi” vivien a la nau, vuit han estat reallotjades. La resta han optat per mitjans propis.

 

 

 

Redacció
Font: Ajuntament de Vilassar de Mar
Imatges: Cedides

 

Deixa un comentari