Inauguren el monument d'homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la postguerra a Argentona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 22/12/2018

L’escultura homenatge a les víctimes de la Guerra Civil és obra de l’arquitecte Agàpit Borràs i s’ha ubicat a la plaça del Memorial Democràtic

El passat 15 de desembre, l’Ajuntament d’Argentona i la Comissió de la Memòria Històrica van inaugurar el Monument al Memorial Democràtic, obra de l’arquitecte Agàpit Borràs, i que vol homenatjar les víctimes de la guerra civil i les persones represaliades de la postguerra.

L’acte va comptar amb la presència de l’arquitecte, a més de l’alcalde Eudald Calvo, que va ajudar a descobrir l’escultura, així com el regidor de Cultura, Àngel Puig. Durant la inauguració es va interpretar El Cant dels Ocells, a càrrec d’Antònia Escalas i Sergi Mauro.

La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament, s’enceta amb el treball de recerca realitzat per la historiadora Margarida Colomer ‘Morts a Argentona, durant la Guerra Civil i la Postguerra’. Aquest acte d’inauguració estava inclòs en el programa de la 5a Setmana de la Memòria Històrica, celebrada recentment a Argentona.

Deixa un comentari