Publicat el 09/08/2017

L’alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Joan Mora, i el diputat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia, han inaugurat el Servei de Mediació Ciutadana del municipi, que s’ha posat en marxa amb la col·laboració de la Diputació

La Sala de Plens de l’Ajuntament ha estat l’escenari de l’acte d’inauguració oficial del nou Servei de Mediació Ciutadana del poble. Un servei que es va posar en funcionament a finals del passat mes de juny i que forma part del Programa de Mediació Ciutadana de la Diputació de Barcelona, entitat que aporta recursos econòmics i tècnics per desenvolupar aquest servei als municipis.
L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde Joan Mora, el regidor Joan Rubal i el diputat  d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia. En el seu parlament, l’alcalde ha destacat la “bona entesa i col·laboració que ha existit entre el consistori i la Diputació per tal de posar en marxa el servei”. Mora també ha refermat el paper dels ajuntaments com a ens “amb l’obligació d’acompanyar i donar resposta a les necessitats dels ciutadans en tot moment”. El regidor Joan Rubal, per la seva part, ha parlat del projecte com una “aposta clara del govern municipal” i ha incidit en el paper de la mediació com a eina fonamental per al foment del diàleg. Rubal ha insistit en el fet que “aquest nou servei gratuït aportarà rapidesa i agilitat en la resolució de conflictes” i garantirà la confidencialitat. Finalment, el diputat Antoni Garcia, ha felicitat el consistori llavanerenc per la iniciativa i el compromís amb el projecte i ha destacat que la Diputació de Barcelona fa 11 anys que està treballant per promoure la mediació com a mecanisme de resolució de conflictes.

Prèviament a l’acte d’inauguració, el diputat Antoni Garcia ha visitat, acompanyat de membres de l’equip de govern i personal tècnic de l’Ajuntament, les dependències del nou Servei de Mediació.

Sant Andreu de Llavaneres s’incorpora a la xarxa del Programa de Mediació Ciutadana de la Diputació de Barcelona
Amb el de Sant Andreu de Llavaneres, ja són 46 els serveis municipals o comarcals de mediació ciutadana creats i mantinguts amb el suport de la Diputació (43 serveis d’ajuntaments, incloent-hi Sant Andreu de Llavaneres, i 3 de consells comarcals –Berguedà, Anoia  i Osona-). La Diputació compta també amb un servei de mediació itinerant, que posa a disposició d’aquells municipis que no tenen servei propi per garantir la cobertura a tota la demarcació de Barcelona.

El Programa de Mediació Ciutadana de la Diputació de Barcelona atén més de 5.000 casos l’any, la majoria dels quals tenen a veure amb conflictes veïnals (66%); familiars (12,3%), activitats econòmiques (7%) i ús  de l’espai públic. Actualment, el pressupost anual del programa és d’1,2 MEUR. Pel que fa a la comarca del Marsme, els ajuntaments d’Arenys de Munt, Premià de Mar, Mataró i Malgrat de Mar també tenen servei propi de mediació ciutadana.

Per a més informació sobre el Servei de Mediació Comunitària de Sant Andreu de Llavaneres, consulteu el lloc web ajllavaneres.cat/mediacio

 

Deixa un comentari