Publicat el 27/10/2020

La Fotografia, protagonista de dues exposicions a l’Espai Casinet del Masnou

Les XII Jornades de Fotografia del Masnou van inaugurar-se, amb èxit, el divendres, 23 d’octubre, a l’Espai Casinet. Després que l’any passat es cancel·lessin per la sobtada pèrdua d’un dels seus fundadors, Héctor Zampaglione, l’esdeveniment artístic es va reprendre amb la presència del prestigiós fotògraf Joan Fontcuberta.
Les exposicions són una aposta decidida de l’Ajuntament per les arts visuals. Compten amb un nom tan rellevant de la fotografia artística i documental com és Joan Fontcuberta i, alhora, recolzen a l’associació de fotografia masnovina per recuperar les jornades que s’han celebrat al municipi des de l’any 2008. Així ho va manifestar l’alcalde, Jaume Oliveras, i la regidora de Cultura, Neus Tallada, durant la inauguració.

Les exposicions “Memòria infectada”, de Joan Fontcuberta, i “Fem Confinats” dels membres de l’Associació Fotogràfica El Masnou, es podran veure fins al 22 de novembre a l’Espai Casinet.

Malgrat les restriccions imposades per la Covid-19, com l’aforament limitat, l’acte va esdevenir una celebració molt destacada. El president de l’Associació, Edu Gisbert, que va agrair el suport de l’Ajuntament, va presentar el programa de les Jornades, que inclou tertúlies, tallers i d’altres activitats al llarg de gairebé un mes. Com a novetat d’enguany, durant les jornades es presentarà el I Premi de Fotografia Héctor Zampaglione.

Durant l’acte, Joan Fontcuberta va agrair a l’Ajuntament que en moments com els actuals no hagin donat l’esquena a la cultura. Sobre l’exposició, va explicar que és el recull d’una sèrie d’obres que ha trobat a diversos arxius, fruit de la seva investigació sobre la memòria i la seva construcció a partir d’imatges. L’alcalde, que va agrair la presència del reconegut fotògraf i va celebrar el fet de poder comptar amb la seva obra al Casinet,  també va anunciar durant la presentació que es continuarien fent passos per arreglar l’Espai Casinet i promoure les arts visuals.

Galeria d’imatges de la inauguració: https://www.flickr.com/photos/144210046@N04/albums/72157716624798807

 

Deixa un comentari